Trader Tommy Kalikas works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Feb. 5, 2018. Stock markets around the world took another pummeling Monday as investors continued to fret over rising U.S. bond yields. (AP Photo/Richard Drew)
annonse
annonse

Dow Jones-indeksen falt med over 4,6 prosent mandag, og de andre indeksene falt også kraftig på Wall Street.

Den industritunge Dow Jones-indeksen var på det meste ned over 6 prosent før den igjen la på seg før stengetid. Indeksen endte på 24.345,75 poeng, samme nivå som i begynnelsen av desember.

Mandagens Dow Jones-fall var det største på en dag siden finanskrisen i 2008, ifølge BBC.

annonse

Den bredt sammensatte S&P-indeksen endte ned rundt 3,2 prosent ved børsslutt, mens verdien av aksjene notert på den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med rundt 2,6 prosent ned.

Ventet korreksjon

– Jeg er egentlig overrasket over at det ikke har skjedd tidligere, sier DNB Markets meglersjef Thomas Breivik til DN.no.

annonse

– På kort sikt er dette en korreksjon etter at renten har steget i USA som følge av makrotall som tyder på at inflasjonen nå kommer, sier han Breivik.

– Og så fort markedet tror at den kommer, så stiger renten, og det er kjernen for uroen i aksjemarkedet, sier Breivik.

Frykt for renteheving

Etter at investorene har sørget for en rekke nye børsrekorder i USA de siste månedene, begynte markedene å falle forrige uke.

Fredag falt alle de tre toneangivende indeksene over 2 prosent. Det kraftige fallet forklares blant annet med frykt for at det sterke arbeidsmarkedet vil få sentralbanken til å øke renta raskere enn ventet.

Bank-aksjer er gjenstand for det største fallet. Også i Europa og Asia falt aksjekursene markant mandag.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon