Trader Tommy Kalikas works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Feb. 5, 2018. Stock markets around the world took another pummeling Monday as investors continued to fret over rising U.S. bond yields. (AP Photo/Richard Drew)

Dow Jones-indeksen falt med over 4,6 prosent mandag, og de andre indeksene falt også kraftig på Wall Street.

annonse

Den industritunge Dow Jones-indeksen var på det meste ned over 6 prosent før den igjen la på seg før stengetid. Indeksen endte på 24.345,75 poeng, samme nivå som i begynnelsen av desember.

Mandagens Dow Jones-fall var det største på en dag siden finanskrisen i 2008, ifølge BBC.

Den bredt sammensatte S&P-indeksen endte ned rundt 3,2 prosent ved børsslutt, mens verdien av aksjene notert på den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med rundt 2,6 prosent ned.

Ventet korreksjon

– Jeg er egentlig overrasket over at det ikke har skjedd tidligere, sier DNB Markets meglersjef Thomas Breivik til DN.no.

– På kort sikt er dette en korreksjon etter at renten har steget i USA som følge av makrotall som tyder på at inflasjonen nå kommer, sier han Breivik.

– Og så fort markedet tror at den kommer, så stiger renten, og det er kjernen for uroen i aksjemarkedet, sier Breivik.

Frykt for renteheving

Etter at investorene har sørget for en rekke nye børsrekorder i USA de siste månedene, begynte markedene å falle forrige uke.

Fredag falt alle de tre toneangivende indeksene over 2 prosent. Det kraftige fallet forklares blant annet med frykt for at det sterke arbeidsmarkedet vil få sentralbanken til å øke renta raskere enn ventet.

Bank-aksjer er gjenstand for det største fallet. Også i Europa og Asia falt aksjekursene markant mandag.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.