FILE PHOTO: Singer Paul Simon bows after performing "Bridge Over Troubled Water" during the Democratic National Convention in Philadelphia, Pennsylvania, U.S. July 25, 2016. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
annonse
annonse

Paul Simon legger ut på avskjedsturné og tar farvel med publikum, også i Oslo. Endelig punktum setter han i Hyde Park i London 15. juli.

76-åringen, som slo gjennom som den ene halvdelen av duoen Simon and Garfunkel på 1960-tallet, sier at det først og fremst er hensynet til familien som ligger bak beslutningen om å slutte å turnere.

Simon giftet seg i 1992 med sangeren Edie Brickell, som han har tre barn sammen med. Han har også vært gift to ganger tidligere.

annonse

Den mangeårige gitaristen i bandet hans, Vincent N’Guini, døde i desember. Det har også bidratt til beslutningen, forteller Simon.

– All reisingen og tiden borte fra kona og familien koster mye, og det går ut over gleden ved å spille, skriver Simon  i et brev til sine fans.

Han medgir at det er med en viss uro han nå avslutter turnélivet, men skriver at det samtidig føles som en lettelse.

Simons avskjedsturné «Homeward Bound The Farewell Tour» åpner i Vancouver i Canada 16. mai, fortsetter i USA og rundes av i Europa. Han spiller i Oslo Spektrum 1. juli.

annonse

Med seg på scenen under avskjedskonserten i Hyde Park i London 15. juli får han også gjesteartister som James Taylor og Bonnie Raitt.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon