US President Donald Trump. 29. januar, 2018 i Washington, DC. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
annonse
annonse

President Donald Trump anklager i en Twitter-melding demokraten Adam Schiff for å være en av Washingtons største løgnere.

Bakgrunnen for Trumps utfall mot Schiff, som sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus, er knyttet til striden rundt et omstridt notat som kritiserer FBI for håndteringen av Russland-etterforskningen.

«Lille Adam Schiff, som forsøker desperat å sikre seg en høyere stilling, er en av de største løgnere og lekkere i Washington, helt på høyde med Comey, Warner, Brennan og Clapper!»,  tvitret Trump mandag.

annonse

«Adam lekker på ulovlig vis konfidensiell informasjon fra lukkede komitéhøringer. Dette må stoppes!», fortsatte han.

Notatet er ført i pennen av staben til republikaneren Devin Nunes og hevder at FBI og justisdepartementet har opptrådt kritikkverdig og løpt Demokratenes ærend.

Trump hevder at notatet renvasker ham for anklagene om at han fikk russisk bistand i valgkampen, noe Schiff og andre demokrater har avvist.

annonse

FBI har også avvist notatet og mener at vesentlige fakta er utelatt.

Foruten Schiff blir også tidligere FBI-sjef James Comey, nestleder Mark Warner i etterretningskomiteen i Senatet, tidligere CIA-sjef John Brennan og tidligere etterretningssjef James Clapper stemplet som «løgnere og lekkere» av Trump.

Schiff svarte presidenten i en Twitter-melding mandag der han ba Trump slå av TV-en og konsentrere seg om å håndtere viktige politiske saker.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon