Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

De store europeiske børsene falt kraftig etter åpningen tirsdag. På ettermiddagen dempet fallet seg imidlertid noe etter en positiv børsåpning i USA.

Tirsdag ettermiddag var London-baserte FTSE 100s nedgang på 1,67 prosent, mens den tyske Dax-indeksen og franske CAC 40 begge hadde falt med 1,98 prosent.

Nedgangen har moderert seg siden de dramatiske morgentimene tirsdag, da de toneangivende indeksene både i London, Frankfurt og Paris stupte rundt 3,5 prosent.

annonse

Børsen i København falt i morgentimene 3,5 prosent, mens børsfallet i Stockholm var på 4 prosent. Etter tre minutters handel i Oslo hadde også hovedindeksen her falt 4 prosent. Både i Stockholm og København modererte utviklingen seg til en nedgangen på drøyt 1 prosent.

Oslo Børs stengte tirsdag med et fall på 2,27 prosent, en solid moderering fra morgentimene også der.

Bakgrunnen for børsfallene er kraftige aksjefall i Asia og USA tirsdag og mandag. Tokyo-børsen og Dow Jones-indeksen stupte henholdsvis 4,7 og 4,6 prosent.

annonse

– Det er ikke noe å leke med. Når det faller så kraftig to dager på rad, er det et tegn på at investorene er blitt livredde for børsen, sier sjefanalytiker Peter Malmqvist i det svenske finansselskapet Remium.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon