A supporter of the German national soccer team shows off her patriotic shorts as she waits for the Round of 16 World Cup soccer match between Germany and Sweden at the World Cup stadium, Munich, Germany, Saturday, June 24, 2006. (AP Photo/Frank Augstein)
annonse
annonse

I Oberhausen i Tyskland har en kvinne ved navn Sandra Seilz kommet på idé til hvordan man som kvinne bedre kan beskytte seg mot overgrep. Dette rapporterer Bild.

En gang da hun var ute og jogget, ble hun omringet av tre fulle menn, som gikk løs på henne. Heldigvis ble skadeomfanget begrenset, da en modig forbipasserende kom til og hjalp Seilz.

– Jeg hadde så et ønske om å utvikle et stykke tøy, som kvinner over hele verden kan føle seg tryggere i, sier Seilz.

annonse

Buksene er laget av et solid materiale som er resistent mot kutt. I tillegg er det en beskytter i skrittet, som beskytter mot grep. Snorer knytes rundt midjen og krysses i skrittet, og festes slik at buksene ikke kan rives av. I tillegg finnes en kodelås for ekstra beskyttelse.

Sist, men ikke minst, det sitter en alarm (130 desibel) i buksene, som utløses når noen slenger deg over ende eller lignende. Denne kan også aktiveres manuelt.

“Safe shorts” finnes i form av løpeshorts og varme bukser. Etterspørselen er høy og 80 prosent av kjøperne er tyske.

annonse

– Først hadde vi produsert en liten serie, men dette ble raskt utsolgt, sier gründer Seilz.

Nå flyttes produksjonene til India, så Seilz kan tilby “Safe shorts” for en billigere penge. Konseptet kan i fremtiden komme til å bli overført til andre typer bukser, som jeans for eksempel.

(Kanskje produktet også blir å finne i Resetts planlagte Nettbutikk en gang i fremtiden?)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon