Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Forfatteren Bruce Bawer har skrevet om Resett og «kampen» vi fører mot de etablerte mediene i Norge. Beskrivelsene av så vel Resett og som de etablerte er fargerik og dramatisk, men norske lesere vil likevel kjenne seg igjen.

Som han skriver:

“Med et par unntak er alle landets store aviser middelmådige, løgnaktige og overmåte islam-vennlige. Det ærverdige utseendet og den tradisjonelle stilen til Aftenposten, opprinnelig et konservativt partiorgan, setter en borgerlig fasade på innholdet, som står langt til venstre; det meningssterke Dagbladet, grunnlagt som et talerør for partiet Venstre, holder fanen høyt for sin sosialisme – og sin entusiasme for islam og masseinnvandring; VG presenterer tunge doser av popkultur for å gjøre sin venstreorienterte politikk lettere tilgjengelig. ”
Bawer fortsetter:

annonse

«Verst er Dagsavisen, en anorektisk-slank blekke som pleide å være Arbeiderpartiets (og regjeringens) offisielle avis, og som nå kun overlever takket være en glødende linje inn til statsbudsjettet. I 2016 ble Dagbladet [skal trolig være Dagsavisen, red. anm.], trykt i 20.440 eksemplarer per dag, mottok $4,8 millioner fra staten – et tilskudd på $234 per leser. Man skulle tro at disse menneskene ville skamme seg over seg selv for å svindle skattebetalerne så åpenlyst. Tvert imot, denne sosialklienten utstråler hver dag en svimlende selvhøytidelighet, fremstiller seg selv som det intellektuelle valget, og presenterer sin skingrende, forutsigbare venstrevridning som sofistikert og original.»

Og la oss ta med litt smiger om oss selv:

«Takk himmelen for de nye førsteklasses alternativene til disse harske propagandafabrikkene: Hans Rustads document.no, Human Rights Services rights.no, og den nye gutten i klassen, Resett.no, med Helge Lurås som redaktør. I et land hvor et bemerkelsesverdig antall såkalte profesjonelle journalister utviser en fantastisk uvitenhet om historie, økonomi og generell kultur – for ikke å nevne en overraskende dårlig forståelse for sitt eget språk – rager Lurås et hode over mobben. I en alder av 47 år har han universitetsgrader i siviløkonomi, sosiologi, idéhistorie og sosialantropologi; han har arbeidet i militæret, har vært stasjonert i Ungarn og Guatemala og drevet en flybase i Bosnia; han har vært rådgiver ved et utenrikspolitisk institutt og grunnlegger av et senter for strategisk analyse; og han har skrevet en bok som heter Hva truer Norge nå? ”

Vi takker så mye for oppmerksomheten og (den noe overdrevne) smigeren. Hele artikkelen i PJmedia kan leses på originalspråk engelsk her.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon