Illustrasjonsbilde. Foto: AP /Richard Drew
annonse
annonse

New York-børsen åpnet med markant nedgang torsdag og deretter gikk det bare nedover. Nasdaq endte ned 3,9 prosent og Dow falt med 4,2 prosent.

Den siste av de tre største indeksene på New York-børsen, den bredere S&P 500, endte ned 3,8 prosent.

Ved stengetid torsdag hadde Dow Jones-indeksen rast ned 1.000 poeng. Det er en nedgang på 10 prosent fra det rekordhøye resultatet to uker tilbake.

annonse

Etter at årets første uker ga opptur etter opptur på Wall Street, startet nedgangen fredag etter frykt for inflasjon.

Korrigering av markedet

Nedgangen tyder på at markedet nå korrigere seg etter oppturen det siste året. Det skjer i så fall for første gang på nærmere to år.

Flere analytikere mener korrigeringen dermed er på høy tid.

annonse

Tom Martin, toppleder i Global Investments, mener det nå er en tydelig endring i tankegangen på børsen. Investorer har gått fra å være redde for å gå glipp av et marked på opptur, til en frykt for å nå gå på store tap, mener han.

– Det kommer til å ta lengre tid før markedet endrer seg enn det folk forventer, sier han.

Nedgang fra morgenen av

Nedgangen torsdag var et faktum allerede fra start. Et par-tre timer etter åpning falt Dow Jones-indeksen i New York ned 2,0 prosent, ned 500 poeng.

Også den teknologitunge Nasdaq-indeksen og S&P 500-indeksen hadde falt med nærmere 2 prosent noen timer etter åpning.

Også i Europa endte det i røde tall denne torsdagen. I London stengte FTSE 100 ned 1,6 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt gikk ned med 3,1 prosent. I Paris falt CAC 40-indeksen med 2,4 prosent.

Dermed er tendensene i Europa og i USA motsatt av Asia, der de fleste børsene gikk opp i løpet av torsdagshandelen. I Tokyo gikk Nikkei 225 opp 1,1 prosent. Sør-Koreas Kospi gikk opp 0,5 prosent og Hang Seng i Hongkong gikk opp 0,4 prosent.

NTB-AFP-TT
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon