ALPENSIA, SØR-KOREA 20180207. Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Marit Bjørgen trener i OL-løypene på Langrennsstadion i Alpensia onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

For at TV-seerne ikke skal gå glipp av når Marit Bjørgen forhåpentligvis setter inn gullrykket i OL, sendes reklame på delt skjerm under en del øvelser.

Det skriver Medietilsynet i en pressemelding torsdag.

Endringer i reklameregler gjør at seerne ikke skal bli snytt for spennende innspurter og norske OL-utøvere i aksjon.

annonse

– Under en del øvelser vil reklamen sendes på delt skjerm, slik at seerne kan følge den ordinære sendingen samtidig, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Det betyr i realiteten at TV-skjermen deles i to der én halvdel er viet til reklame, mens den andre halvdelen viser det ordinære programinnholdet.

Discovery har rettighetene til årets OL, og de fleste OL-øvelsene vil dermed bli sendt på TVNorge, der norske reklameregler gjelder.

annonse

– I praksis betyr dette at det kan sendes reklame på delt skjerm for eksempel under langdistanseøvelser på ski, men ikke under øvelser med innlagte pauser eller flere omganger, sier Velsand.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon