Skulevika 20160328. Snødekt Rv 7 ved Skulevika på Hardangervidda mandag. Rv. 7 over Hardangervidda var mandag stengt for kjøretøy med totalvekt under 7,5 tonn, mens det ble kjørt kolonnekjøring for kjøretøy over. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bygda Ørsdalen i Rogaland var i morgentimene fredag isolert etter et snøskred. Veien inn og ut av bygda ble åpnet igjen på ettermiddagen.

– Ungene kommer seg ikke på skolen, og de voksne kommer seg ikke på arbeid, sa Morten Vassbø til NRK fredag morgen. Han var en av de 50 innbyggerne i Ørsdalen som var isolert etter at et snøskred som gikk natt til fredag stengte fylkesvei 117.

Statens vegvesen meldte fredag ettermiddag at veien da var åpnet igjen.

I Rogaland og deler av Hordaland starter vinterferien denne helgen. De som skal til fjells eller ut på veien, bør være oppmerksomme.

Fjelloverganger

Fredag morgen var det kolonnekjøring over Haukelifjell, Hardangervidda og Vikafjellet. Venabygdsfjellet var stengt på grunn av uvær, mens fylkesvei 503 ved Gloppedalstunnelen var stengt på grunn av rasfare.

Riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er også åpen for fri ferdsel fredag kveld, men det snødde da kraftig og kolonnekjøring kan innføres på kort varsel, opplyser Statens vegvesen.

Trafikken over Haukelifjell gikk som normalt fredag kveld. Fylkesvei 503 ble også åpnet for trafikk. Vikafjellet og Venabygdsfjellet var imidlertid fortsatt stengt.

Det er betydelig snøskredfare mange steder. Snøskredvarslingen varsom.no melder om faregrad oransje – betydelig fare – på Sunnmøre, i Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger. I Indre Sogn og Voss kan det forekomme middels store eller store naturlig utløste skred.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt har utstedt flere obs-varsler ved inngangen til helga. Det meldes om vanskelige kjøreforhold en rekke steder og om store snømengder i Rogaland og Vest-Agder.

Flere abonnenter i Vest-Agder hadde mistet strømmen fredag morgen, melder Fædrelandsvennen. Det gjelder grenseområdene mellom Marnardal og Songdalen, mellom Kristiansand og Vennesla og i Kvinesdal.

Mye tung snø og islast fører til at strømlinjer henger farlig lavt flere steder i Agder-fylkene. Agder Energi advarer om at det kan være livsfarlig å berøre strømledningene. Kraftselskapet er også beredt på å håndtere nye strømbrudd i regionen som følge av uværet.

– Skogen er ustabil etter forrige runde med mye tung snø. Trærne utenfor ryddebeltene har flere stedet stått nedtynget av snø, og etter en kald periode kommer det nå mer tung, våt snø, skriver Agder Energi på sin hjemmeside.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]