In this Thursday, Feb. 8, 2018, photo provided by the North Korean government, missiles, what North Korea calls their ICBM Hwasong-15, is displayed during a military parade in Pyongyang, North Korea. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this image distributed by the North Korean government. The content of this image is as provided and cannot be independently verified. Korean language watermark on image as provided by source reads: "KCNA" which is the abbreviation for Korean Central News Agency. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
annonse

Hwang Pyong-so, som er Nord-Koras øverste militærpolitiske mann og som ble regnet som Kim Jong-uns nummer to, har fått sparken, bekrefter myndighetene.

annonse
annonse

Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA bekreftet fredag at Hwang har fått sparken. Bekreftelsen kom etter meldinger i sørkoreanske medier om at han skal ha blitt sagt opp fra sin stilling på grunn av korrupsjon.

annonse

KCNA oppgir ingen begrunnelse for avsettelsen av Hwang, men den ble bekreftet i en artikkel som byrået skrev om torsdagens militærparade i Pyongyang. Der ble forsvarsminister Kim Jong-gak omtalt som visemarskalk og militær leder for det mektige politbyrået, en stilling som til nå har tilhørt Hwang.

Kim Jong-gak rykker dermed opp som Kim Jong-uns nummer to og overtar ansvar for landets forbindelser til Sør-Korea, et felt som har tilhørt Hwang.

annonse
annonse

Ifølge sørkoreansk etterretning har Hwang fått sparken etter en inspeksjon på hans kontor, og han er blitt sendt til kommunistpartiets utdanningsanstalt for videreutdanning, heter det i meldingen fra sør. Sørkoreanske medier skriver at det konkret dreier seg om at Hwang er avsatt for å ha tatt imot bestikkelser.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.