Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
annonse

FNs sikkerhetsråd vurderer et utkast til et vedtak som krever 30 dagers våpenhvile i Syria, for at nødhjelp skal kunne slippe til, melder AFP.

annonse

Ifølge nyhetsbyrået, som har fått tilgang til teksten, er det Sverige og Kuwait som har lagt fram forslaget.

annonse

Tidligere denne uken mislyktes sikkerhetsrådet nok en gang i å få gjennom en våpenhvile, da vedtaket ikke fikk støtte av Russland.

Frankrikes president Emmanuel Macron ringte fredag president Vladimir Putin og ba ham gjøre alt for å få syriske regjeringsstyrker til å stanse «den utålelige forverringen» av den humanitære situasjonen, både i Øst-Ghouta og i Idlib-provinsen. Det er ikke kjent hva den russiske presidentens svar var.

Skulle våpenhvilen bli vedtatt må også beleiringene opphøre umiddelbart. Også i Øst-Ghouta der minst 228 sivile er drept i luftangrep de siste fem dagene, ifølge den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. 58 av dem var barn.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.