Pyeongchang , Sør-Korea. Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018. Marit Bjørgen i aksjon på skiathlon i i Alpensia Ski Jumping Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Marit Bjørgen tok sølvet i skiathlon i OL. Hun klarte ikke å nekte den svenske favoritten Charlotte Kalla seieren i mesterskapets første medaljeøvelse.

Kalla gjorde det avgjørende støtet tidlig på sisterunden. Hun rykket fra rivalene i bakken og så seg aldri tilbake. Bjørgen kjempet hardt, men måtte gi tapt og ble slått med 7,8 sekunder.

Sølvet er Bjørgens ellevte OL-medalje. Trønderen har fortsatt muligheten til å tangere Ole Einar Bjørndalen som tidenes vinterolympier. Bjørgen har seks gull mot skiskytterveteranens åtte. Sistnevnte har totalt 13 OL-medaljer.

annonse

Kalla var utpekt som storfavoritt før rennet. Svensken har i likhet med Bjørgen finpusset formen til OL ved å trene i høyden. Begge to sto over Tour de Ski og har kun gått én verdenscupkonkurranse så langt i 2018.

På klassiskdelen gikk Kalla offensivt ut. Hun la seg i tetposisjon og holdt trykket oppe, mens Bjørgen lå litt bakpå under førsterunden. Tidlig på den neste runden hadde derimot Bjørgen tettet luken.

Det var tydelig at de norske løperne hadde gode ski. Mellom fem og seks kilometer gled Bjørgen i hockeystilling fra og fikk mange meter til Kalla. Like etter var hun hentet inn igjen, men det viste at gliden var bra.

Bjørgen var først inne på stadion til skibytte etter 7,5 kilometer, men det var Heidi Weng som var raskest med å gå over til skøyteski.

Dette var uansett Kallas store dag. Ingen klarte å henge med da svensken rykket tidlig på sisterunden. Det var hennes første individuelle OL-gull siden hun vant 10-kilometeren i fri teknikk under 2010-lekene i Vancouver. Totalt har hun nå tre olympiske gull å vise til.

Lørdagens bronsemedalje gikk til finske Krista Pärmäkoski. Hun ble slått med 10,1 sekunder.

annonse

Weng var i mål på niendeplass, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer elleve. OL-debutant Ragnhild Haga endte på 15.-plass.

Langrennsjentene skal ut i OL-løypene igjen tirsdag. Da står sprint i klassisk stil på programmet. Der stiller Maiken Caspersen Falla til start som tittelforsvarer.

(©NTB)

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon