Skøyen 20170707. En mann drikker fra en ølboks i en park. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

I Oslo vil byrådet gjøre det mulig å kjøpe øl butikkene helt fram til klokken 18  flere helligdager.

I dag er det kun mulig å kjøpe øl fram til klokken 15  skeaften, pinseaften, julaften og nyttårsaften, men nå vil byrådet utvidesalgstiden til klokken 18 disse dagene, melder NRK.

Det skal imidlertid fortsatt ikke være lov for utesteder å skjenke alkohol før klokken 12 helligdager, 1. mai og 17. mai.

annonse

Da statsminister Erna Solberg (H) la fram regjeringsplattformen  Jeløya 14. januar ble det klart at den nye regjeringen ønsker at alkoholsalget utvides til klokken 21 hverdager og lørdager. Partiene vil også endre alkoholloven slik at åpningstidene iVinmonopolets lokale butikker kan følge kommunalt fastsatte salgstider for alkohol.

I regjeringsplattformen gjør Høyre, Frp og Venstre det også klart at det skal bli enklere å drive søndagsåpne butikker.

Men, ønsket utvidet ølsalg falt ikke i god jord hos KrF og partileder Knut Arild Hareide

annonse

– Vi vil ikke støtte utvidet salgstid for alkohol. I dag har jeg vært  ski, og jeg tror at de aller fleste heller vil bruke søndagen til slike aktiviteter framfor shopping, fastslo Hareide overfor VG.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon