Foto: Christofer Owe/Resett
annonse

Dette virkelig store spørsmålet kan jeg ikke svare på her.

annonse
annonse

Men om vi snakker om dokumentaren ”Naive Norge” som ble sendt på TV2 i 2006, er det enklere. Helt enkelt er det allikevel ikke. Faktisk har Filmforbundet, TV2 og jeg diskutert juridiske, etiske og moralske problemer helt siden visningen for 12 år siden. Heldigvis ikke kontinuerlig, men til og fra. Ifølge Filmforbundet eier fotograf Gunhild Magnor rettighetene til etablerende scener.

annonse

Mange interessante mailer har blitt utvekslet gjennom årene og siste korrespondanse er fra undertegnede til Filmforbundets leder Sverre Pedersen rett før jul 2017:

Emne: David, Goliat og et frynset fruentimmer
Fra: Christofer Owe
to 14.12.2017, 09:43

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Til: [email protected]

Sverre, dropp dette nå. Du har vært for høy og mørk i denne saken og faktisk forledet både Gunhild og meg. Slutt å gi næring til filmen (tittel ovenfor) som har det som trengs for en ordentlig tragikomedie, rikt illustrert og publisert i disse lovendringstider. Jeg liker deg Sverre men du kan være forbasket irriterende. Tror følelsene er gjensidige.
Christofer

 

Jeg ser at noen i Resetts kommentarfelt foreslår anonym lekkasje av filmen til YouTube, mens andre ønsker seg rettslig etterspill for å sikre folks rettmessige rett til å se dokumentaren.

Piratlignende lekkasje ønsker vi ikke. Vi må forholde oss til loven gjennom fornuftig argumentasjon. Fornuften er vårt fremste argument.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.