Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Dette virkelig store spørsmålet kan jeg ikke svare på her.

Men om vi snakker om dokumentaren ”Naive Norge” som ble sendt på TV2 i 2006, er det enklere. Helt enkelt er det allikevel ikke. Faktisk har Filmforbundet, TV2 og jeg diskutert juridiske, etiske og moralske problemer helt siden visningen for 12 år siden. Heldigvis ikke kontinuerlig, men til og fra. Ifølge Filmforbundet eier fotograf Gunhild Magnor rettighetene til etablerende scener.

Mange interessante mailer har blitt utvekslet gjennom årene og siste korrespondanse er fra undertegnede til Filmforbundets leder Sverre Pedersen rett før jul 2017:

annonse

Emne: David, Goliat og et frynset fruentimmer
Fra: Christofer Owe
to 14.12.2017, 09:43

Til: [email protected]

Sverre, dropp dette nå. Du har vært for høy og mørk i denne saken og faktisk forledet både Gunhild og meg. Slutt å gi næring til filmen (tittel ovenfor) som har det som trengs for en ordentlig tragikomedie, rikt illustrert og publisert i disse lovendringstider. Jeg liker deg Sverre men du kan være forbasket irriterende. Tror følelsene er gjensidige.
Christofer

 

annonse

Jeg ser at noen i Resetts kommentarfelt foreslår anonym lekkasje av filmen til YouTube, mens andre ønsker seg rettslig etterspill for å sikre folks rettmessige rett til å se dokumentaren.

Piratlignende lekkasje ønsker vi ikke. Vi må forholde oss til loven gjennom fornuftig argumentasjon. Fornuften er vårt fremste argument.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon