Foto: Christofer Owe/Resett
Del saken
 • 160
 •  
 •  
 •  
 •  

Dette virkelig store spørsmålet kan jeg ikke svare på her.

Men om vi snakker om dokumentaren ”Naive Norge” som ble sendt på TV2 i 2006, er det enklere. Helt enkelt er det allikevel ikke. Faktisk har Filmforbundet, TV2 og jeg diskutert juridiske, etiske og moralske problemer helt siden visningen for 12 år siden. Heldigvis ikke kontinuerlig, men til og fra. Ifølge Filmforbundet eier fotograf Gunhild Magnor rettighetene til etablerende scener.

Mange interessante mailer har blitt utvekslet gjennom årene og siste korrespondanse er fra undertegnede til Filmforbundets leder Sverre Pedersen rett før jul 2017:

Emne: David, Goliat og et frynset fruentimmer
Fra: Christofer Owe
to 14.12.2017, 09:43

Til: [email protected]

Sverre, dropp dette nå. Du har vært for høy og mørk i denne saken og faktisk forledet både Gunhild og meg. Slutt å gi næring til filmen (tittel ovenfor) som har det som trengs for en ordentlig tragikomedie, rikt illustrert og publisert i disse lovendringstider. Jeg liker deg Sverre men du kan være forbasket irriterende. Tror følelsene er gjensidige.
Christofer

 

Jeg ser at noen i Resetts kommentarfelt foreslår anonym lekkasje av filmen til YouTube, mens andre ønsker seg rettslig etterspill for å sikre folks rettmessige rett til å se dokumentaren.

Piratlignende lekkasje ønsker vi ikke. Vi må forholde oss til loven gjennom fornuftig argumentasjon. Fornuften er vårt fremste argument.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 160
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]