South Korean President Moon Jae-in, third from right, speaks to Kim Yo Jong, second from left, sister of North Korean leader Kim Jong Un, and North Korean delegation during a meeting at the presidential house in Seoul, South Korea, Saturday, Feb. 10, 2018. South Korean President Moon is hosting lunch for the senior North Korean officials in the most significant diplomatic encounter between the rivals in years. (Kim Ju-sung/Yonhap via AP)
annonse
annonse

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert Sør-Koreas leder Moon Jae-in til Pyongyang.

Kim Jong-uns søster, som er i Sør-Korea i forbindelse med vinter-OL, spiste lørdag lunsj med Moon i presidentpalasset i Seoul. Det var under dette møtet at hun på vegne av broren inviterte den sørkoreanske presidenten på offisielt besøk til Nord-Korea.

Ifølge invitasjonen er Nord-Koreas leder villig til å ta imot den sørkoreanske presidenten «snarest mulig», opplyser en talsmann for Moon.

annonse

Flere andre høytstående nordkoreanske tjenestemenn deltok også under lunsjen, som var det viktigste møtet mellom de to landene på mange år.

Moon har ytret et sterkt håp om at vinter-OL kunne bidra til å normalisere forholdet mellom Nord- og Sør-Korea.

Den nordkoreanske delegasjonen bestående av 22 personer ankom Sør-Korea fredag. Delegasjonen ledes av Nord-Koreas seremonielle overhode, 90 år gamle Kim Yong-nam. Han er den mest høytstående nordkoreanske tjenestemannen som har besøkt Sør-Korea siden Koreakrigen i 1950–53.

(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon