Pyeongchang, Sør-Korea 20180210. Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Marte Olsbu i aksjon. Skiskyting kvinner. Marte Olsbu tok OL-sølv på skiskyting sprint 7.5 km. i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Den norske OL-debutanten Marte Olsbu tok overraskende sølv under kvinnenes skiskyttersprint i Pyeongchang lørdag. Tyske Laura Dahlmeier vant.

Dahlmeier taklet de utfordrende vindforholdene i OL-byen best  skiskyttersprinten over 7,5 kilometer for kvinner. Den tyske jenta var rask i sporet og skjøt feilfritt mens flaggene standplass sto rett ut i alle retninger. Dahlmeier gikk i mål tiden 21.06,2.

Den norske overraskelsen Marte Olsbu (27) gikk med tidlig startnummer inn til en tid bare Dahlmeier greide å tukte. Det holdt til et overraskende OL-sølv for den norske OL-debutanten, 24,2 sekunder bak vinneren.

annonse

– Det funket bra i sporet og  skyting. Jeg gikk det jeg hadde. Flere krefter hadde jeg ikke, sa Olsbu til Eurosport etter løpet.

27-åringen måtte tåle en bom  liggende skyting, men skjøt ellers feilfritt.

Hun var 1,6 sekund foran den tsjekkiske bronsevinneren Veronika Vítková.

Eckhoff skuffet

Det norske medaljehåpet Tiril Eckhoff (27) spolerte sitt løp allerede ved første skyting. Eckhoff måtte tåle hele fire bom, tre av dem  liggende, og da hjalp det ikke at hun var rask i sporet.

annonse

Allerede etter første skyting var det klart at hun ikke kunne gjenta bedriften fra 2016, da hun gikk inn til VM-gull øvelsen. Hun så tydelig skuffet ut da hun gikk i mål til det som ble 24.-plass. Med nesten halvannet minutt opp til vinneren ligger hun dårlig an foran mandagens jaktstart.

– Skyter for dårlig

– Jeg skyter for dårlig, rett og slett, sa Eckhoff til Eurosport etter løpet, men gledet seg stort over Olsbusølvmedalje.

– Jeg unner henne dette, sa 27-åringen.

Synnøve Solemdal måtte ut i tre strafferunder og gikk i mål 2.17,7 bak den tyske vinneren. Det holdt bare til en 50.-plass.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 59. Hun skjøt to bom hver  liggende og stående.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon