US President Donald Trump. 29. januar, 2018 i Washington, DC. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN

USAs president Donald Trump sier han ikke vil offentliggjøre demokratenes notat om FBIs håndtering av Russland-etterforskningen.

annonse

Trump bruker nasjonal sikkerhet som argument for at dokumentet ikke kan frigis og ber om endringer.

Avgjørelsen kommer etter at etterretningskomiteen i Representantenes hus mandag stemte ja til å offentliggjøre demokratenes FBI-notat.

I et brev til komiteen skriver Don McGahn, rådgiver i Det hvite hus, at dokumentet inneholder «en rekke klassifiserte og spesielt sårbare avsnitt» og ber demokratene gjennomgå notatet sammen med Justisdepartementet.

McGahn sier Trump fortsatt er tilbøyelig til å frigi dokumentet dersom det blir gjort visse endringer.

Bakgrunnen for at komiteen ønsker å frigjøre demokratenes dokument er at Trump forrige fredag offentliggjorde et omstridt notat ført i pennen av staben til republikaneren Devin Nunes. I notatet blir det hevdet at FBI og justisdepartementet har opptrådt kritikkverdig og løpt Demokratenes ærend.

Trump mener notatet renvasker ham for anklagene om at han fikk russisk bistand i valgkampen, noe både demokrater og FBI har avvist.

Demokratenes notat tar sikte på å tilbakevise påstandene om at FBI og justisdepartementet har misbrukt sine posisjoner.

NTB-AP

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.