Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Del saken
 • 219
 •  
 •  
 •  
 •  

Trond Giske “will be back”, skrev vi for en stund siden. “And he already is.” Talen til “Orkland” arbeiderparti 10. februar traff trønder-grasrota rett i hjertet. En tale en partileder verdig. Hvor han beklaget sin oppførsel, men ellers brukte talen til å starte den politiske gjenreisning partiet så sårt trenger. Og som det spørs “arbeiderhøvdingen” fra Ris får til.

Det er lysår mellom Orkanger i Trøndelag og Ris på Oslo vest. Når man hører og leser kommentariatet i hovedstaden, er det lurt å ta det i betraktning. Og det er nettopp disse lysårene som er partilederens hodepine. Man merket seg at den menige stortingsmann Giske ikke tok partilederens navn i sin munn under talen. Og at han dro på det da han fikk spørsmål etterpå om sitt forhold til Jonas Gahr Støre. Forholdet er åpenbart preget av bitterhet, understreket ved samboerens skjermbrev til Støre, hvor hun nærmest skjeller ham ut.

Stikk til Støre

Talen inneholdt også et par stikk til Støre. Selvkritikk av partiets valgkampløfte om å heve skattene, rammer også partilederen, og at linjene ble trukket helt tilbake til arbeiderbevegelsens røtter, kan meget vel leses på samme vis.

En farligere mann?

Det er et spørsmål om Trond Giske rett og slett er blitt en farligere mann for Støre nå enn han var før jul fra sine posisjoner som nestleder i partiet og finanspolitisk talsmann. Giske kan som “menig” bli mer av en frispiller, og den lojalitet han nødvendigvis måtte inneha overfor sin partileder som nestleder, er bortfalt. At nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng etter hvert sannsynligvis begge er ferdig, gis det ingen premie for å anta.

Bømlomannen

Partileder Støre har to sjanser til å overleve denne stortingsperioden; gjøre et godt kommunevalg eller bli innsatt som statsminister av Bømlomannen.

Hvis intet av dette inntreffer, er også Støre ferdig. Men det trenger slett ikke bety at Giske overtar. Rørleggeren fra Grorud er nok når alt kommer til alt en langt mer omforenende kandidat. Men at Trond Giske fortsatt har en partileder i magen, er det liten tvil om etter å ha hørt ham i forsamlingshuset på Orkanger.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 219
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]