Svolvær 20180211. To personer omkom i flystyrten ved Svolvær søndag kveld. Redningskøyta som deltok i redningarbeidet ligger til kai i Svolvær. Foto: Sander Lied Edvardsen / Lofotposten / NTB scanpix
annonse

To personer omkom da småflyet de satt i, styrtet i sjøen ved Svolvær søndag kveld. Årsaken til flystyrten er ikke kjent.

Ulykken skjedde like etter at flyet tok av fra Svolvær lufthavn Helle klokken 20.30.

Politiet i Nordland bekreftet søndag kveld at de to personene som var om bord i flyet, omkom. Politiet jobber med å få bekreftet identiteten til de omkomne og å få varslet pårørende.

annonse

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om ulykken fem minutter etter at flyet tok av. En redningsaksjon ble iverksatt med en redningsskøyte, et ambulansehelikopter fra Evenes og et Sea King-helikopter fra Bodø. Også de to hurtigruteskipene Trollfjord og Nordkapp – som befant seg i området – ble varslet og gjorde seg klare til å delta i redningsarbeidet.

Klokken 20.48 lokaliserte en redningsbåt fra flyplassen vrakgods og to personer i sjøen.

Redningsskøyta Sundt Flyer, som er stasjonert i Svolvær, kom til ulykkesstedet i løpet av kort tid. De to personene som havnet i sjøen, ble plukket opp av mannskapet på redningsskøyta og fraktet inn til Svolvær.

Svolvær lufthavn Helle ligger rundt 6 kilometer øst for Svolvær og er en kortbaneflyplass der Widerøe har regelmessige flygninger til blant annet Bodø, Andenes og Oslo. I tillegg benyttes den av private småfly.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse André Vangstein i Avinor, som eier flyplassen, opplyser til NTB at Statens havarikommisjon for luftfart rutinemessig er varslet om ulykken.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.