Pyeongchang , Sør-Korea 20180211. Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Sprint skiskyting menn. Johannes Thingnes Bø i aksjon på sprint skiskyting i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Johannes Thingnes  (24) rettet blikket lynraskt mot resten av mesterskapet etter full sprekk på standplass og 31.-plass i OL-sprinten i skiskyting.

– Det er muligheter her. Jeg graver meg ikke ned. Det er tidlig ennå. Jeg blåste ut i dag, og det kan fort skje med dem foran meg pålistene etter mandagens fellesstart.

Lillebror  var storfavoritt sammen med Martin Fourcade, men begge fikk løpene sine ødelagt på liggende der de presterte åbomme tre ganger.

I tillegg fikk  en bom på stående også.

Han tror at han vet hvorfor sprekken påliggende kom.

– Jeg la meg ned og trodde at det var vindstille. Det så ut til å være OK forhold til bare å gå på, men så kom det nok litt vind utover i serien uten at jeg vet det. Jeg tror at det er det som skjer. Det var jeg for dårlig på.

Ikke press

Han sier at han ikke følte noe press.

– Jeg var rolig i dag, og i det siste døgnet har jeg følt meg veldig bra og har hatt full kontroll på situasjonen. Jeg har vært mye nervøs før.

– Det virker som en forbannelse når både du og Fourcade skjøt tre bom på liggende. Det er sensasjonelt?

– Det var utfordrende forhold i dag, og jeg og Fourcade taklet det ikke. Selvsagt er jeg skuffet, men jeg var ikke bedre, og det var bare min egen feil. Vinden var vanskelig, men ikke så vanskelig.

– Er det kanskje greit at Fourcade ikke vinner når du selv ikke lykkes?

– Når du ikke vinner selv, så legger man opp til at andre får det. Jeg tenker egentlig bare på de feilene som jeg selv har gjort. Vi får bare gjøre det bedre i de løpene som kommer.

– Hva lærte du i dag?

– Jeg lærte at du må tørre å skru i vinden. Og selv om det ikke blåser på det første skuddet, så kan det begynne å blåse på tre, fire og fem.

Går på

Fire bom og et langrenn som ikke var mer enn middels til tross:  er ikke hektet av med mer enn 1.12,7 minutter.

– Det er ikke så langt opp på en jaktstart?

– Det er vindutsatt her, og det kan fort bli mye bomming. Jeg har ikke mulighet til å bomme om jeg skal komme meg opp på listene. Det er i hvert fall klinkende klart at jeg brukte opp bommekvoten i forhåpentlig resten av mesterskapet.

– Hvordan blir det å bli kvitt denne skuffelsen?

– Jeg får ikke gjort noe med sprinten uansett. Den er ute av hodet. Nå ser jeg bare framover mot en god opplevelse på jaktstarten i morgen, og så er det fire deilige distanser som kommer etter jaktstarten også. Vi er bare så vidt begynt og kan sitte igjen med gode resultat når OL er ferdig selv om sprinten ikke gikk så bra.

– Lover du?

– Som du ser. Det er vanskelig å love noe.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]