Oslo 20170228. Kringkastingshuset ,NRK på Marienlyst tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK har mottatt 19 varsler etter at metoo-kampanjen startet ifjor høst. Varslene gjelder 15 personer.

Det forteller juridisk direktør i NRK, Olav Nyhus, tiAftenposten.

Da medieprofil Aleksander Schou i november tok et oppgjør med seksuell trakassering i medie- og kulturbransjen, opplyste kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen at det kun var avdekket to tilfeller av trakassering i NRK.

annonse

Disse tallene har nå steget betraktelig. Hendelsene det nå er varslet om fant sted i perioden 2006–2017. Sju av varslene gjelder hendelser fra de siste tre årene.

Nyhus sier ingen av sakene betegnes som grove.

– Det er vanskelig å karakterisere slike saker, men ingen av dem er det vi vil kalle grove. Hendelsene er likevel klart uakseptable og gjelder forhold som det er grunn til å reagere på med stort alvor, sier Nyhus.

Hege Fagerheim, nestleder i NRKJ, tror det er langt flere tilfeller av trakassering enn de som nå er avdekket, og frykter at enkelte ikke tør å varsle.

annonse

– Spesielt i tilfeller med midlertidige ansatte og vikarer som er redde for at kontrakten deres ikke vil bli fornyet dersom de varsler, og i tilfeller hvor maktbalansen er skjev, sier Fagerheim.

Nyhus sier han oppfordrer de som har noe å fortelle til å ta kontakt.

(©NTB)

i[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon