Trondheim 20170324. Jenny Klinge fra Møre og Romsdal på Senterpartiets landsmøte. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
annonse

Ap og Sp er kritisktil regjeringens ønske om å endre beredskapsloven for å få muligheten til å suspendere lovpålagte rettigheter i ekstraordinære situasjoner.

annonse

Fredag ble det kjent at regjeringen har oppnevnt et offentlig utvalg som skal utrede om regjeringen bør få mulighet til å gjøre unntak fra lovpålagte rettigheter i ekstraordinære situasjoner.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Jenny Klinge (Sp), nestleder i Stortingets justiskomité, sier til VG at en slik endring vil gi regjeringen for mye makt på bekostning av Stortinget.

– I ekstreme situasjoner, som når krig truer, har regjeringen en konstitusjonell nødrett de kan bruke. Men jeg reagerer sterkt på at regjeringen nå vil senke denne terskelen, sier Klinge.

annonse
Reklame

Også justiskomiteens leder Lene Vågslid (Ap) mener en slik utredning er unødvendig.

– Jeg er helt sikker på at partiene som har flertall i Stortinget, vil avvise en slik forskyvning av makt fra Stortinget til regjeringen. Regjeringen klarer heller ikke å begrunne behovet godt nok, sier Vågslid.

Sylvi Listhaug brukte flyktningsituasjonen i 2015 someksempel på et tilfelle der den foreslåtte endringen i beredskapsloven ville vært gunstig.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.