Illustrasjonsbilde. Alex Wong/Getty Images/AFP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fritt Ord gir fagbladet Journalisten og Oslomet 150.000 kroner til å vurdere deler av medienes metoo-dekning.

– Dette gjør oss i stand til grundig gjennomgang avmediedekningen av kampanjen. Det er særlig viktig siden dette er den største mediesakene i 2017, som også har fortsatt inn i 2018. Mediene har vært helt sentrale i prosessen. Vi kan kalle det revolusjon at uanstendighet knyttet til seksualitet ikke lenger er beskyttet, slik det var tidligere, sier journalistikkprofessor Kristin Skare Orgeret til Journalisten.

Kjønnsperspektiv, kildekritikk og etikk er blant det som skal vurderes.

– Overordnet ønsker vi å finne ut av hvordan journalistene arbeidet med dekningen. Her vil vi blant annet bruke dybdeintervjuet som metode for å få svar på hva de selv tenker om arbeidet, rettssikkerhet og presseetikk, sier hun.

– Vår hypotese er at dekningen av saken doblet seg da mediene satte søkelys på seg selv. Nå som vi har fått støtte fra Fritt Ord har vi mulighet til å bruke den tiden det tar å komme seg igjennom artiklene som er skrevet om saken. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og er veldig spent på om hypotesen vår holder, sier prosjektleder og frilansjournalist Marte Vike Arnesen.

Resultatet av arbeidet skal presenteres på Journalistens nettsider senere i år.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]