Silje Norendal tok til tårene da pallplassen røk i OL mandag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Silje Norendal var trist og småforbannet etter OL-dramatikken i snowboard mandag. – Vi blir ikke behandlet like bra som alpint av FIS, sier hun.

Hun ble nummer fire med startnummer 13 i en slopestyle-konkurranse unnagjort i meget sterk vind med godt over full storm i kastene.

Både utøvere og trenere var meget kritiske til at rennet ble gjennomført. De fryktet alvorlige skader.

Mange mente også at Norendal ble fradømt bronsen. Tredjeplassen gikk i stedet til finske Enni Rukajärvi.

– Jeg er glad for at ingen ble alvorlig skadd i dette rennet. Nå får vi håpe at vi kan vise snowboard for jenter i et bedre lys i Big Air-konkurransen, sier Norendal før hun klinker til mot Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Snowboard har lenge følt seg som «lillebror» i forhold til alpint i FIS-systemet.

– Jeg synes alpint har en høyere status (enn oss). Jeg føler virkelig at vi kommer inn som andremann (bak alpint). Utfor kan åpenbart være farlig og kan ikke kjøres i sterk vind. Jeg vet at slalåm kan være urettferdig når det blåser, men utøvere kan i det minste ikke dø. Vi kan faktisk bli meget hardt skadd, sier Norendal.

Ikke hørt

Hun liker ikke vind, og allerede før start fikk hun en dårlig følelse. Norendal snakket med rennlederen og ba ham om å sette stopp.

Den norske veteranen på 24 år fikk ikke gehør og kjørte OL med sikkerhetsbeltet på. Norendal valgte svært trygge løsninger i de voldsomme vindkastene.

– På morgenen i dag var jeg sikker på at det ikke ville bli noen konkurranse, sier Norendal og fortsetter:

– Jeg var livredd, og i slik vind popper bilder av kneskader opp i hodet mitt. Det er bare slik jeg er. Når man blir eldre, tenker man mer konsekvens enn som yngre.

I fjor ble Norendal tatt av vinden i de samme sørkoreanske løypene. Hun pådro seg skader.

Siste?

Hun er klar på at dette nok var hennes siste virkelige OL-sjanse selv om en konkurranse gjenstår for henne i Pyeonchang.

Norendal ser ikke for seg å konkurrere i fire år til.

– Derfor ble det mye følelser etter denne fjerdeplassen. En medalje ville vært noe å ha med seg. 4.-plassen kunne like gjerne vært en 15.-plass, sier hun.

I Sotsji for fire år siden ble Norendal syk og fikk ødelagt OL.

En opptur fikk hun likevel mandag: Hun skulle møte kjæresten, ishockeyprofilen Alexander Bonsaksen, for første gang på to og en halv måned.

NTB-Espen Hartvig
(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]