Politiet står torsdag kveld parkert på parkeringsplassen der en person ble truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo onsdag kveld. De ønsker å motta tips fra publikum.
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

En 39 år gammel mann har erkjent at han drepte moren sin ved Harstad, men er frikjent fordi han begikk drapet i psykose og det ikke er fare for gjentakelse.

Den drapstiltalte var psykotisk da han drepte moren sin ved Harstad i fjor, men er nå ansett for å være frisk. Derfor la aktor ned påstand om frifinnelse.

Tirsdag kom avgjørelsen fra Nord-Troms tingrett.

– Samlet sett finner retten at det ikke foreligger en nærliggende gjentakelsesfare, og at tiltalte må bli å frifinne forkrav om overføring til tvungent psykisk helsevern, skriver retten i dommen, melder NRK.

Drapet skjedde utenfor Harstad 23. februar i februar. Rettssaken tok en uventet vending da de rettspsykiatrisk sakkyndige uttalte seg i saken. De anser det er liten fare forat mannen med en bipolar lidelse vil bli voldelig eller psykotisk igjen. Aktor konkluderte derfor med at det ikke var grunnlag for å påstå dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Den tiltalte mannen bodde sammen med sine to barn i samme hus som moren. I retten fortalte han at det aldri hadde vært noen store uoverensstemmelser mellom dem.

Kvinnen i 60-årene ble funnet død hjemme da AMK kom til boligen i Harstad. Mannen innrømmet etter kort tid at handrepte moren, men hans psykiske helse var så dårlig at hanikke kunne varetektsfengsles.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]