Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om fengsling av de fire rumenere som er siktet for menneskehandel med en 16 år gammel jente.

Politiet slo til mot det rumenske miljøet i Bergen lørdag og pågrep i alt elleve personer. Sju av dem ble senere løslatt, mens fire ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Politiet ba om to uker i varetekt for de fire, men Bergen tingrett sa  nei til fengsling.

Politiet anket avgjørelsen på stedet og ba om oppsettende virkning, noe tingretten tok til følge. De fire blir dermed sittende fengslet til lagmannsretten har vurdert saken.

– Politiets anke blir behandlet torsdag eller fredag, opplyser politiadvokat Rudolf Christoffersen til NTB.

Egen datter i prostitusjon

En av de fire siktede er en mann i 40-årene som tidligere er blitt knyttet til transport av prostituerte.

– Mannens egen datter har jobbet som prostituert i Bergen, sier Christoffersen.

tillegg ville politiet fengsle to av 16-åringens besteforeldre, en mann og en kvinne, samt tanten hennes. De fire er siktet for brudd på straffelovens paragraf 285, som omhandler grov menneskehandel.

Sjokkert mor

16-åringens mor kom til Norge og Bergen bare timer før fengslingsmøtet skulle begynne, opplyser NRK.

Sammen med et titall rumenere som møtte opp utenfor Bergen tingrett, uttrykte hun fortvilelse, sinne og sjokk over at hennes svigerforeldre var blant de siktede. Hun benekter at svigerforeldrene planla å selge jenta til prostitusjon.

– Det stemmer ikke. Det er bare løgn. Jeg kan ikke skjønne hvordan politiet kan mene dette, sier moren, som er kalt inn som vitne i saken.

– Lite troverdig

Alle fire nekter for å ha gjort noe kriminelt, men politiadvokat Christoffersen i Vest politidistrikt kaller forklaringene lite troverdige.

– Vi fant denne jenta på en adresse som er knyttet til tigging og prostitusjon. Hun ble fraktet fra Romania til Bergen avpersoner fra fattige miljøer som tjente 200 kroner dagen på tigging. Det er lite troverdig at de fraktet henne hit, med de store kostnadene det medfører, bare så hun skulle sitte på et rom, sier Christoffersen.

– De sju løslatte har fortsatt status som mistenkt, og etterforskningen pågår fortsatt, opplyser politiadvokaten.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]