French writer and philosopher Jean-Paul Sartre is seen in 1969. (AP Photo)
annonse
annonse

Jeg liker mye av det både Herland og Lurås har tilført med “Herland Rapporten” og “Resett”. Men i dette intervjuet skinner deres høyreorienterte ståsted gjennom på en særdeles ubekvem måte. Her er de skjønt enig om å sverte 68ér generasjonen for på den måten å gi venstresiden skylden for samtidens politiske verdensbilde.

Jeg skiller høyre- og venstresiden som skillet mellom kapitalisme og sosialisme. Det er ikke et parti skille, slik det vanligvis er fremstilt på en partipolitisk akse i media.

Samtidens verdensbilde er dominert av totalitær kapitalisme, i en versjon som minner mer og mer om reinspikket fascisme. Den politikken er en konsekvens av USA og alliertes politikk, som har svært lite å gjøre med sosialismen 68ére stod for. Samtidens vestlige politikk er formet av vestens forsett om å dominere verden i sitt kapitalistiske industrialiserte bilde i henhold til såkalt kristne verdier.

annonse

Vestens kapitalistiske bilde bygget på rasistisk kristen kapitalisme, hvor vestens herskere systematisk har røvet til seg ressurser og rikdom i mange hundre år. Historien bevitner vestens herjinger i Afrika, Asia, Sør-Amerika og Mellom-Amerika, inkludert vesteuropeernes utryddelse av urfolkene i Nord-Amerika.

Vesteuropeisk kolonialisme, og den brutale behandlingen av innfødte i de territorier de har kolonialisert, har aldri tatt slutt. Rasismen er institusjonalisert ved måten vesteuropeere ser på “Vestlige” og “Ikke-vestlige” folk, nasjoner og kulturer. Dette skillet samsvarer med skillet mellom kristne og ikke-kristne kulturer.

Skillet mellom vesteuropeisk og ikke-vestlige kulturer er oppretthold og forsterket gjennom den dominans politikk som USA, sammen med sine vestlige allierte har utviklet etter siste verdenskrig. En dominans forankret i USAs og NATOs militære makt.

annonse

Det er ikke noe av dette mørke historiske kapittel i menneskehetens historie som kan skyldes på venstresiden og sosialismen. Sosialismen har i alle sine former vært i opposisjon til dette vesteuropeiske totalitære hersker regimet. Noe som resulterte i både en fransk og en russisk revolusjon. Det vesteuropeiske imperiet ble etablert først ved det britiske imperiet, og etter siste verdenskrig videreført av USA og EU.

Den dagen Herland og Lurås slutter med å skylde på venstresiden og sosialismen hva deres egen høyreorienterte kapitalistiske hersker-politikk har skylden for, blir hva de sier av mye større tyngde og betydning. Dette intervjuet viser for mye vestlig kristent hykleri og politisk ideologisk uredelighet.

At akademia i Norge, og i vesten forøvrig, har blitt tvunget til konformitet og samsvar med det politisk korrekte er ikke en konsekvens av 68ére eller andre generasjons kriterier. Det er vestens marsj mot fascisme som skaper den undertrykkelse av akademisk ytringsfrihet som Herland og Lurås her snakker om. Skal vi få slutt på det, må vi se til helt andre politiske syndebukker. Media, og kapitalismens eierskap til media, er en vesentlig del av problemet. I det bildet kan både Herland og Lurås gjøre mye, men da må de ikke falle for å la ideologiske preferanser bli vist så tydelig som i dette intervjuet. Da blir de lite troverdige som mediereformatorer.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon