In this courtroom drawing, Judge Richard Berman sentences convicted bomber Ahmad Khan Rahim to multiple terms of life in prison, Tuesday, Feb. 13, 2018 in New York. Rahimi was sentenced for setting off small bombs in two states, including a pressure cooker device that blasted shrapnel across a New York City block. (Elizabeth Williams via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 30 år gammel mann er dømt til livstid i fengsel for terrorvirksomhet, etter å ha plassert flere bomber i New York-bydelen Chelsea i september 2016.

Ingen ble drept i bombeangrepet, men 30 personer ble såret da en bombe eksploderte i bydelen 17. september 2016.

Ahmad Khan Rahami (30), en amerikanske statsborger med afghansk bakgrunn, sto bak angrepet.

I tillegg til bomben som eksploderte, ble en udetonert trykkokerbombe funnet noen kvartaler unna. Tidligere samme dag eksploderte en rørbombe i en park i nabodelstaten New Jersey. Dagen etter ble det funnet fem eksplosiver i en søppelbøtte  en togstasjon i byen Elizabeth i New Jersey.

En jury kjente Rahami skyldig i angrepene i oktober, og under tirsdagens straffeutmåling fikk Rahami flere livstidsdommerfor angrepet i Chelsea.

I retten kom det fram at Rahami ikke viser noen tegn til anger, og at han har prøvd å radikalisere medfanger.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]