This August 2016 photo provided by Oregon Health & Science University (OHSU) shows inflammation (in the circle added by the source) from the infection caused by Thelazia gulosa, a type of eye worm seen in cattle in the northern United States and southern Canada, inside of the eyelid of a woman. The Oregon woman who had worms coming out of her eye is being called the first known human case of a parasitic infection spread by flies. Fourteen tiny worms were removed from the left eye of the 26-year-old woman in August 2016. Scientists reported the case Monday, Feb. 12, 2018. (OHSU via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En kvinne fra delstaten Oregon i USA fikk 14 ormer fjernet fra øyet etter å ha fått en sjelden parasittinfeksjon spredt av fluer.

Den 26 år gamle kvinnen Abby Beckley ble i august 2016 diagnostisert med Thelazia gulosa. Ormen har aldri før blitt funnet på mennesker og finnes vanligvis på storfe i deler av USA og Canada. Den spres av fluearter som livnærer seg på tårevæsken som holder øyeeplet fuktig, opplyser forskere.

Før infeksjonen ble påvist hadde kvinnen ridd og fisket ved Gold Beach, et storfeområde på kysten av Oregon. Etter en uke med irritasjon fant Beckley en orm på øyet. Hun fjernet den selv, og gikk til lege flere ganger, men endte med å fjerne de fleste av de påfølgende 13 ormene selv.

Ormene var gjennomsiktige og hver av dem mindre enn halvannen centimeter lange.

Funnet er omtalt i en rapport publisert i The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene mandag.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]