Austria's Marcel Hirscher celebrates after completing the slalom portion of the men's combined at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Christophe Ena)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marcel Hirscher leverte sitt livs utforløp da han tirsdag vant superkombinasjonen i Pyeongchang. Beste nordmann ble Kjetil Jansrud på 7.-plass.

Hirscher og Alexis Pinturault var de to store gullfavorittene. Ned bakkene i Jeongseon leverte de varene da det gjaldt som mest, og kan nå smykke seg som olympiske medaljevinnere. Hirscher tok gullet, Pinturault sølv, mens Victor Muffat-Jeandet kjørte seg opp fra 29.-plass til OL-bronse.

Det ble ingen medalje på de norske, men både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud hadde heng på toppen etter utfordelen. Svindal lå på 2.-plass, men valgte i samråd med trenerne og helseteamet å trekke seg fra slalåmdelen.

Jansrud lå på 4.-plass etter utfordelen. Han leverte en god slalåmdel, men mot slalåmekspertene gikk det for tregt. 2,15 sekunder bak Hirscher totalt holdt til 7.-plass.

– Jeg prøvde å være offensiv i slalåmen, sa Jansrud til Eurosport. Nordmannen slet med vindkast nedover bakken i både utfor og slalåm. Nå må Jansrud og de øvrige norske se fram mot utfor og super-G torsdag og fredag.

– Vi håper på en bra dag uten vind til torsdag, og da skal vi nok bite godt fra oss, sa Jansrud.

– Alle forventet dette

Medalje ble det derimot på verdens beste alpinist de siste sju årene, Marcel Hirscher, som omsider kunne smykke seg med sitt aller første OL-gull. Østerrikeren leverte to solide omganger og lå på 12.-plass etter fartsetappen.

– Utfordelen er den beste jeg noen gang har gjort, sa den fornøyde OL-vinneren til Eurosport.

I slalåm gikk det som vanlig styggfort. Han kjørte ned på 45,96 sekunder, en tid ingen av konkurrentene kunne matche. Nedover slalåmdelen hentet han inn konkurrentenes forsprang og vel så det, og kunne til slutt smykke seg med sin første OL-tittel.

Han sier alle forventet at han skulle ta med seg et OL-gull hjem fra Sør-Korea, og at det ikke er lett å takle presset. Med gull i første forsøk mener han at han nå kan kjøre de neste rennene med senkede skuldre.

Vil helst glemme

Aleksander Aamodt Kilde var på 18.-plass etter utfordelen. I slalåm gjorde han ingen store feil, men spesielt fort gikk det ikke. Til slutt havnet han på 21.-plass.

– Det er en dag man fort vil glemme. Det var litt tøft, men sånn er det noen ganger, sa Kilde og la til at det var en ekstremt vanskelig slalåmdel.

Heller ikke Sebastian Foss Solevåg hadde noen god dag ned bakkene. Foss-Solevåg lå på 58.-plass etter utfordelen og kjørte ut i slalåm.

– Glad for sølv

Sølv og bronse gikk til Frankrike. Alexis Pinturault kjørte seg opp fra 10.-plass til sølv. Etter slalåmdelen var han 0,23 bak Hirscher.

– Jeg er veldig glad for sølv. Marcel (Hirscher) var for sterk. Jeg gjorde mitt beste, sa Pinturault, som har norsk mor.

Victor Muffat-Jeandet knep bronsen 1,02 bak vinneren etter en forrykende slalåmomgang fra tidlig startnummer. Han var slått av Hirscher med bare ett hundredel i slalåm.

Utforen ble kortet inn med startpunkt ved super-G-starten, og de fleste hoppene ble kuttet ut. Grunnen til det var selvfølgelig vinden, som fortsetter å skape kjempetrøbbel for OL-arrangøren.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]