Austria's Marcel Hirscher celebrates after completing the slalom portion of the men's combined at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Christophe Ena)
annonse

Marcel Hirscher leverte sitt livs utforløp da han tirsdag vant superkombinasjonen i Pyeongchang. Beste nordmann ble Kjetil Jansrud på 7.-plass.

annonse

Hirscher og Alexis Pinturault var de to store gullfavorittene. Ned bakkene i Jeongseon leverte de varene da det gjaldt som mest, og kan nå smykke seg som olympiske medaljevinnere. Hirscher tok gullet, Pinturault sølv, mens Victor Muffat-Jeandet kjørte seg opp fra 29.-plass til OL-bronse.

annonse

Det ble ingen medalje på de norske, men både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud hadde heng på toppen etter utfordelen. Svindal lå på 2.-plass, men valgte i samråd med trenerne og helseteamet å trekke seg fra slalåmdelen.

Jansrud lå på 4.-plass etter utfordelen. Han leverte en god slalåmdel, men mot slalåmekspertene gikk det for tregt. 2,15 sekunder bak Hirscher totalt holdt til 7.-plass.

– Jeg prøvde å være offensiv i slalåmen, sa Jansrud til Eurosport. Nordmannen slet med vindkast nedover bakken i både utfor og slalåm. Nå må Jansrud og de øvrige norske se fram mot utfor og super-G torsdag og fredag.

annonse
annonse

– Vi håper på en bra dag uten vind til torsdag, og da skal vi nok bite godt fra oss, sa Jansrud.

– Alle forventet dette

Medalje ble det derimot på verdens beste alpinist de siste sju årene, Marcel Hirscher, som omsider kunne smykke seg med sitt aller første OL-gull. Østerrikeren leverte to solide omganger og lå på 12.-plass etter fartsetappen.

– Utfordelen er den beste jeg noen gang har gjort, sa den fornøyde OL-vinneren til Eurosport.

annonse
Reklame

I slalåm gikk det som vanlig styggfort. Han kjørte ned på 45,96 sekunder, en tid ingen av konkurrentene kunne matche. Nedover slalåmdelen hentet han inn konkurrentenes forsprang og vel så det, og kunne til slutt smykke seg med sin første OL-tittel.

Han sier alle forventet at han skulle ta med seg et OL-gull hjem fra Sør-Korea, og at det ikke er lett å takle presset. Med gull i første forsøk mener han at han nå kan kjøre de neste rennene med senkede skuldre.

Vil helst glemme

Aleksander Aamodt Kilde var på 18.-plass etter utfordelen. I slalåm gjorde han ingen store feil, men spesielt fort gikk det ikke. Til slutt havnet han på 21.-plass.

– Det er en dag man fort vil glemme. Det var litt tøft, men sånn er det noen ganger, sa Kilde og la til at det var en ekstremt vanskelig slalåmdel.

Heller ikke Sebastian Foss Solevåg hadde noen god dag ned bakkene. Foss-Solevåg lå på 58.-plass etter utfordelen og kjørte ut i slalåm.

– Glad for sølv

Sølv og bronse gikk til Frankrike. Alexis Pinturault kjørte seg opp fra 10.-plass til sølv. Etter slalåmdelen var han 0,23 bak Hirscher.

– Jeg er veldig glad for sølv. Marcel (Hirscher) var for sterk. Jeg gjorde mitt beste, sa Pinturault, som har norsk mor.

Victor Muffat-Jeandet knep bronsen 1,02 bak vinneren etter en forrykende slalåmomgang fra tidlig startnummer. Han var slått av Hirscher med bare ett hundredel i slalåm.

Utforen ble kortet inn med startpunkt ved super-G-starten, og de fleste hoppene ble kuttet ut. Grunnen til det var selvfølgelig vinden, som fortsetter å skape kjempetrøbbel for OL-arrangøren.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.