Trondheim 20170427. KrFs landsmøte 2017. Pål Kårbø. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Avtroppende leder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, tror partiet vil tjene på å takke ja til invitasjonen om å slutte seg til Erna Solbergs regjering.

Kårbø sier til Klassekampen at han mener det er på tide å snu i spørsmålet om samarbeid, og rådet i avskjedstalen til det viktige fylkeslaget er klart: Partiet bør akseptere statsminister Erna Solbergs (H) invitasjon til å slutte seg til den blågrønne regjeringen.

– Vi må ta konsekvensen av valgnederlaget og aktivt søke en vekststrategi. For meg handler det om å gå mot regjeringen, gjerne i form av aktiv deltakelse. Det er der makten ligger, sier Kårbø.

annonse

– Vi gikk kraftig tilbake, og dagens strategi har ikke gitt en stor økning i etterkant. Da må vi stikke fingeren i jorda.

Flere andre fylkesledere avviser derimot å regjere sammen med Frp og viser til fjorårets vedtak om at et slikt regjeringssamarbeid er uaktuelt. Lederne i Nord-Trøndelag og Nordland sier de fortsatt forholder seg til det vedtaket. Johan Øvstebø i Møre og Romsdal er derimot noe mer tvilende.

– Hvis konklusjonen er at sentrum er borte fra norsk politikk, har vi to alternativer. Da må man velge å gå til høyre eller venstre, sier han, men håper det fortsatt er mulig å «skape en sentrum-høyre allianse uten Frp».

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]