Trondheim 20170427. KrFs landsmøte 2017. Pål Kårbø. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Avtroppende leder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, tror partiet vil tjene på å takke ja til invitasjonen om å slutte seg til Erna Solbergs regjering.

annonse

Kårbø sier til Klassekampen at han mener det er på tide å snu i spørsmålet om samarbeid, og rådet i avskjedstalen til det viktige fylkeslaget er klart: Partiet bør akseptere statsminister Erna Solbergs (H) invitasjon til å slutte seg til den blågrønne regjeringen.

– Vi må ta konsekvensen av valgnederlaget og aktivt søke en vekststrategi. For meg handler det om å gå mot regjeringen, gjerne i form av aktiv deltakelse. Det er der makten ligger, sier Kårbø.

– Vi gikk kraftig tilbake, og dagens strategi har ikke gitt en stor økning i etterkant. Da må vi stikke fingeren i jorda.

Flere andre fylkesledere avviser derimot å regjere sammen med Frp og viser til fjorårets vedtak om at et slikt regjeringssamarbeid er uaktuelt. Lederne i Nord-Trøndelag og Nordland sier de fortsatt forholder seg til det vedtaket. Johan Øvstebø i Møre og Romsdal er derimot noe mer tvilende.

annonse
annonse

– Hvis konklusjonen er at sentrum er borte fra norsk politikk, har vi to alternativer. Da må man velge å gå til høyre eller venstre, sier han, men håper det fortsatt er mulig å «skape en sentrum-høyre allianse uten Frp».

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.