Parlamentsmedlem for Labour, Emily Thornberry i London. Foto: REUTERS/Hannah McKay
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Det britiske arbeiderpartiet Labour har invitert til likestillingskonferanse i regi av partiets ungdomsfraksjon. I invitasjonen til arrangementet står det at konferansen kun er åpen for den som definerer seg som kvinne, svart eller en annen etnisk minoritet, LGBT eller utviklingshemmet. Med andre ord har heteroseksuelle, hvite menn ingen adgang.

Parlamentsmedlemmer fra det konservative partiet har kritisert den åpenbare diskrimineringen av denne gruppen, men en talsperson fra Labour avviser kritikken og påstår at det ikke er noe nytt at man stenger ute visse grupper fra visse områder, i likestillingens navn. Dette rapporterer BBC.

– Det er ingenting nytt med plasser for mennesker med beskyttede karakteristikker, der de kan møtes og diskutere de urettferdighetene og hindrene de møter. Formålet med denne konferansen er å forsikre at medlemmer av marginaliserte grupper kan velge representanter til unge Labours nasjonalkomité, sier talspersonen.

Den konservative parlamentsrepresentanten Andrew Bridgen sier at beslutningen indikerer at det sosialistiske partiet ikke lenger bryr seg om likeverd og bekjempelse av diskriminering. Han mener at Labour er fullstendig overtatt av identitetspolitikk og spesifikke grupper med aktivister.

Viseformannen i det konservative partiet, James Cleverly, er enig med sin partikollega.

– Dette er nok et eksempel på diskriminering fra Labour. Deres late antagelser om at streite, hvite menn ikke kan kjempe for likestilling er sjokkerende. Det er essensielt at politiske partier representerer hver og en person uten hensyn til rase, seksualitet eller alder. Arbeiderpartiet bør handle nå, for forsikre at denne diskrimineringen får en slutt, sier Cleverly til the Telegraph.

For bare en måned siden ble Labour irettesatt av den britiske likestillings- og menneskerettighetskommisjonen, fordi partiet hadde bestemt at hvite Labour-supportere skulle betale 10 pund mer enn andre Labour-supportere for billetter til et partiarrangement i regionen East Midlands.

Kommisjonen har bestemt at prisdifferansen Labour la opp til er ulovlig.

Til å begynne med ønsket politiet i Leicester ikke å gjøre noe med saken og henviste kun til kommisjonen, som til slutt kom på banen og tvang Labour til å gå tilbake på beslutningen.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]