Oslo 20170228. Kringkastingshuset ,NRK på Marienlyst tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 148
 •  
 •  
 •  
 •  

Styret i NRK vedtok tirsdag at rikskringkasteren skal flytte fra hovedkontoret på Marienlyst. Planen er at det nye kontoret også skal ligge i Oslo-området.

NRK mener hovedkontoret på Marienlyst ikke lenger er egnet for framtidas medievirksomhet, og har de siste par årene jobbet med å utrede om det er økonomisk mulig å etablere et nytt hovedkontor.

En sentral del av dette har vært å vurdere hvor store verdier som kan hentes ut ved et eventuelt salg av eiendommen på Marienlyst. Kanalen har blant annet engasjert fem arkitekt-team som i fjor høst la fram sine mulighetsstudier for hva Marienlyst kan bli uten NRK.

I en pressemelding tirsdag opplyser NRK at studiene viste «spennende muligheter for by- og boligutvikling», og styret legger dermed til grunn at de potensielle verdiene på Marienlyst indikerer at NRK kan bære kostnadene ved et nytt hovedkontor.

Tirsdagens styrevedtak innebærer at NRK nå går fra å utrede mulig flytting fra Marienlyst, til å «jobbe videre med klar ambisjon om nytt hovedkontor». Vedtaket sier imidlertid ingenting om hvor NRK skal flytte eller når det skal skje.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen understreker at flytteprosessen fortsatt kan stoppes på kort varsel.

– Vi er blant annet avhengig av en omregulering av Marienlyst-området for at det skal kunne bli boliger her. Det er også stor sannsynlighet for at området vi skal flytte til må reguleres. Dermed er det fortsatt noen år til vi kan begynne å pakke, konstaterer han.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 148
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]