Amerikansk etterretning: Årets valg truet av russisk innblanding

FBI-sjef Christopher Wray t.v. og nasjonal etterretningsdirektør Dan Coats ankommer Senatet for å delta i en høring. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

USAs etterretningstopper sier at de russiske forsøkene på å påvirke amerikansk politikk fortsatt pågår, og at de utgjør en trussel mot mellomvalget i november.

Lederne for CIA, FBI, NSA og tre andre amerikanske etterretningsorganisasjoner er samstemmige i sin oppfatning av at Russland gjør like mye for å skade amerikansk politikk som i 2016.

– Ikke i noen deler av samfunnet har vi sett bevis for noen betydelig endring i russernes atferd, framholder USAs nasjonale etterretningssjef Dan Coats.

– Vi har allerede sett russisk aktivitet og intensjoner om å forsøke å påvirke det neste valget, advarer CIA-sjef Mike Pompeo, og NSA-sjef Michael Rogers har ingen tro på at den russiske innblandingen kommer til å endre seg eller stanse.

Uttalelsene ble gitt under en høring i Senatet om de største truslene mot USA.

Propaganda og «falske nyheter»

Amerikansk etterretning konkluderte i fjor med at russiske myndigheter sto bak en omfattende kampanje for å hjelpe Donald Trump og motarbeide Hillary Clinton i valgkampen i 2016. Kampanjen skal ha omfattet hacking, lekkasjer og spredning av «falske nyheter» på sosiale medier.

– Vi forventer at Russland fortsetter å bruke propaganda, sosiale medier og talsmenn for å forsøke å påvirke valget, heter det fra etterretningstjenesten.

Over ett år etter at Russlands påståtte innblanding i valget ble kjent, har ikke etterretningstjenesten kunnet si noe om hvordan de skal bekjempe dette eller hvordan Moskva eventuelt bør straffes.

ANNONSE:

Jobber sammen mot Russland

Ingen ville svare direkte på et spørsmål fra den demokratiske senatoren Jack Reed om Trump har bedt dem om tiltak.

– Men vi har en betydelig innsats som jobber for å hindre russisk innblanding. Det er ikke bare vår innsats, det er absolutt alle etterretningsorganisasjonenes innsats, sa CIA-sjefen uten å ville røpe detaljer om hvordan de jobber.

(©NTB)


Publisert: feb 14, 2018 @ 10:25 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

NTB

Latest posts by NTB (see all)