Larvik 20170716. Larvik Tingrett holder til i et ærverdig bygg i Bredochsgate 4 i Larvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den 21 år gamle mannen som er siktet for drap etter en kollisjon på E18 1. nyttårsdag, ba i Larvik tingrett om å bli løslatt for å få bilen sin på EU-kontroll.

Retten valgte likevel å varetektsfengsle 21-åringen i fire nye uker, skriver  Varden.

21-åringen fra Skien motsatte seg forlenget varetekt fordi han mener helsetilbudet i Skien fengsel er dårlig, og fordi en bil han skal selge, må på EU-kontroll.

– Retten har vurdert forsvarers anførsler om at siktede føler at han får noe lite oppfølging av psykiater i fengselet, at han ikke har så stort utbytte av fysioterapien, og at han har en del praktiske ting å ordne, som EU-godkjenning av bil før den skal selges, men finner at dette ikke medfører at fengsling er uforholdsmessig, heter det i kjennelsen.

Natt til 1. nyttårsdag kjørte 21-åringen mot kjøreretningen på E18 og traff en personbil i høy fart. Den 47 år gammel trebarnsfaren Azad Hamam fra Skien døde på stedet, mens kona og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd. En sjuåring og en elleve måneder gammel baby fikk lettere skader.

Bistandsadvokaten til familien reagerer på at han bruker EU-kontroll som argument for løslatelse.

– Det virker ikke som han har forstått noe av alvoret. På bakgrunn av det han har påført denne familien, reagerer jeg på denne begrunnelsen, sier bistandsadvokat Christian Lundin.

21-åringen har fortalt i avhør at han ga full gass, og mener selv han kjørte i over 110 kilometer i timen fordi han visste at han måtte ha høy hastighet for å lykkes med å ta livet av seg.

Politiet mener de skal være ferdig med etterforskningen i saken i løpet av mars.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]