Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjersti Toppe (Sp) og Olaug Bollestad (KrF) vil se nærmere på sluttavtaler på norske sykehus etter å ha sett etterlønnen til tidligere UNN-direktør.

54 år gamle Tor Ingebrigtsen beholder lønna si på nesten 1,9 millioner kroner ut året, hvor han også har studiepermisjon, etter å ha gått av som direktør for Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Etter det betaler de 85 prosent av lønnen fram til han velger å pensjonere seg, går det fram av sluttavtalen som NRK har fått tilgang til.

Forutsetningen er at han jobber enten på sykehuset i Tromsø som rådgiver, eller på UiT som professor.

– Det undergraver tilliten til det offentlige helsevesenet vårt. Det hører ikke hjemme noe steds, og bidrar bare til folks avmakt mot en organisering av sykehusvesenet vårt, skriver Toppe, som er første nestleder i Helsekomiteen på Stortinget i en epost til NRK.

Hun vil utfordre helseministeren på om dette er en praksis som han som øverste sjef for spesialisthelsetjenesten kan gå god for.

Bollestad, som er leder i helsekomiteen, mener sluttavtalen bør danne grunnlag for en gjennomgang av hvor mange slike avtaler som finnes rundt på norske sykehus. SV og helsepolitisk talsperson Nicholas Wilkinson støtter dette kravet.

– Vi krever at helseministeren umiddelbart gransker hvor mange slike avtaler som finnes i helsevesenet, sier han, og lover at partiet vil fremme forslag i Stortinget dersom helseministeren ikke følger dette opp.

Helseminister Bent Høie (H) sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken. UNN sier det er opp til stortingspolitikerne å gjøre noe med foretaksmodellen dersom de mener slike sluttavtaler ikke er ønskelig.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]