Holmlia skoles rektor i opprør

Byrådsleder Raymond Johansen, bydelsutvalgets leder Shahbaz Tariq (Ap), driftsleder for Enhet Øst - Oslo politi John Roger Lund, politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold og justisminister Sylvi Listhaug i panelet under folkemøtet på Holmlia tirsdag kveld. Etter flere hendelser på Holmlia inviterte Oslo kommune, Bydel Søndre Nordstrand og Oslo politidistrikt til folkemøte i den belastede bydelen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I forbindelse med et folkemøte på Holmlia etter en skyteepisode i forrige sto en ung mann ved navn Daniel Brekke Andersen frem foran podiet og holdt et flammende innlegg. Dagbladet og andre medier beskriver Andersen som «lærer ved Holmlia skole». VGTV har også lagt ut video av seansen.

– Og du Sylvi, du snakket om at folk er redde. Hva er du redd for, du som kommer hit og snakker om mennesker som om de er en lavere kaste, sa han. Dette ble fulgt opp med «rop og applaus».

Andersen sier til Dagbladet at han blir provosert av at justisministeren trekker fram at utfordringene kommer på grunn av innvandrere og at hun snakker om «svenske tilstander».

– 50 prosent av innbyggerne på Holmlia er barn og unge, og rundt halvparten av disse er innvandrere. Disse er ikke representert her inne, sier han om møtet. Han mener at kommunikasjonen burde vært bedre slik at alle kunne vært representert på kveldens møte.

Han forteller også til Dagbladet at på Holmlia skole er 80 prosent av elevene innvandrere.

– Barna føler seg ikke redde, de er mer opptatte av hvordan Holmlia blir framstilt når slike hendelser skjer, sier Andersen ifølge Dagbladet.

Resett oppfattet Daniel Brekke Andersen som såpass meningssterk at vi ønsket oss ham til samtale i vårt intervjuformat på Resett-tv. For ordens skyld tok vi derfor kontakt med rektor ved Holmlia skole, Bitten Koch.

Men det er en meget opprørt rektor på Holmlia skole som svarte Resetts Christofer Owe på spørsmål om Daniel Brekke Andersens opptreden på folkemøtet i går kveld:

ANNONSE:

– Daniel Brekke Andersen representerer ikke Holmlia skole. Han er lærervikar. Holmlia skole deltok ikke på folkemøtet i går kveld.

– Om vi løfter blikket fra hendelsen med Daniel Brekke Andersen og snakker om situasjonen på Holmlia skole generelt?

– Daniel Brekke Andersen representerer IKKE Holmlia skole og det er det jeg har å si.

– Men om vi løfter blikket.. det er det jeg mener, at vi snakker om situasjonen på Holmlia.. du forstår jeg har selv bodd på Holmlia.

Rektor Koch, ørlite grann mildere i stemmen, men bare for ett sekund:

– Jeg har ingenting å snakke med Resett om.

Og med det ønsker Resett Holmlia skole og rektor Koch lykke til videre i arbeidet for toleranse og inkludering.


Publisert: feb 15, 2018 @ 9:21 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Christofer Owe

Videoprodusent

Latest posts by Christofer Owe (see all)