Gardermoen 20180129. Partileder Jonas Gahr Støre taler til det ekstraordinære landsstyremøtet i Arbeiderpartiet som avholdes på Gardermoen mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 321
 •  
 •  
 •  
 •  

Tiden med stor tilstrømning av asylsøkere og flyktninger til Norge er over, og vi ønsker ikke at innvandrings- og flyktningpolitikken skal gi utrygghet i våre egne lokalsamfunn, uttalte Jonas Gahr Støre i anledning det som åpenbart er en asyl- og innvandringspolitisk kuvending fra Arbeiderpartiets side. Taktisk er reorienteringen utvilsomt fornuftig. Med Venstre i regjering vil Fremskrittspartiet trolig måtte dempe sin innvandringskritiske retorikk, og Arbeiderpartiet vil kunne markere seg som partiet som tar tak i folks bekymringer for en ukontrollert innvandring.

Spørsmålet er om Arbeiderpartiet har troverdighet som et asyl- og innvandringskritisk parti etter at Støre selv for noen år siden gikk ut med et krav om at vi måtte ta imot 10 000 syriske kvoteflyktninger, og partiet i en årrekke har angrepet Fremskrittspartiets angivelig umenneskelige asyl- og innvandringspolitikk.

Arbeiderpartiet har imidlertid mulighet til å bevise at den asyl- og innvandringspolitiske omleggingen er mer enn retorikk. Assad-regimet er i ferd med å nedkjempe de islamistiske opprørerne, og borgerkrigen i Syria går mot slutten. I en slik situasjon vil det være naturlig at de mange tusen syriske asylsøkerne og flyktningene vi har mottatt i de seneste årene, returneres til hjemlandet. Arbeiderpartiet bør derfor kreve at regjeringen gjør forberedelser for at de syriske asylsøkerne og flyktningene kan sendes tilbake. Situasjonen som forårsaket flukten er endret. Et slikt krav vil gjøre større inntrykk enn all verdens uttaleleser og forsikringer.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 321
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]