Foto: AFP PHOTO / Mahmud TURKIA
annonse

Minst 19 mennesker omkom og over 100 ble skadd da en lastebil med flyktninger og migranter veltet i Libya, ifølge lokale kilder.

Ulykken skjedde onsdag i nærheten av byen Bani Walid sørøst for hovedstaden Tripoli. Blant de døde var det ett barn.

Over 300 personer befant seg i lastebilen, de fleste var fra Eritrea og Somalia, ifølge Mohamad al-Mabrouk, sykehusdirektør i Bani Walid.

Minst 124 personer ble skadd i ulykken og sykehuset har problemer med å gi alle den behandlingen de trenger.

– Flere ofre får behandling på bakken, sier en talsmann ved sykehuset.

Ifølge en av de skadde migrantene var alle på vei nordover. De håpet på å krysse Middelhavet og ta seg til Italia. Han sier også at det var 22 kvinner og ti barn blant passasjerene.

Bani Walid er kjent som en transittby for migranter og flyktninger på vei til middelhavskysten og Europa.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]