En isbjørn går over isen ved Phippsøya, en av Sjuøyane nord for Nordaustlandet på Svalbard. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Norge har nå formannskapet i isbjørnavtalen som er inngått mellom Norge, Russland, Grønland, USA og Canada.

– Formannskapet gir Norge en god mulighet til å øke oppmerksomheten om truslene mot isbjørnen i Arktisk. Klimaendringene er hovedtrusselen, men også turisme, miljøgifter og marin forsøpling påvirker isbjørnens muligheter for overlevelse, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Det er Miljødirektoratet som leder det norske formannskapet. Direktoratet samarbeider med Norsk Polarinstitutt og Sysselmannen på Svalbard.

Hambro sier at Norge tar et spesielt ansvar for å gjennomføre tiltak som gjelder påvirkning fra turisme, miljøgifter og marin forsøpling.

Det skal også legges vekt på å overvåke vandrende isbjørn som må finne nye måter å overleve på når havisen minker.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]