En nordmann med støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen er arrestert for å ha gjort skadeverk. Foro: J. David Ake / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge det sørkoreanske politiet skal mannen i den norske OL-troppen som ble arrestert, ha vært svært beruset, skadd to biler og motsatt seg arrestasjon.

VG har fått opplyst gjennom politistasjonen mannen har oppholdt seg, at han skal ha vært svært beruset. «Det blir hevdet at han motsatte seg arrestasjon før han påførte skader på én sivil bil og deretter en politibil», skriver avisen videre.

Ifølge avisen skal boten være på omkring 22.000 kroner.

Natt til onsdag bekreftet Olympiatoppen at en mann som har hatt en støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen, ble anholdt for skadeverk natt til tirsdag.

Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes og en representant for den norske ambassaden i Seoul fulgte opp saken på politihuset i Pyeongchang.

– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø i pressemeldingen.

Til NRK forteller Øvrebø at personen allerede er sendt hjem og har gjort opp for seg.

– Saken påvirker ikke troppen i det hele tatt, og den er sluttført fra Olympiatoppens side. Han er lei seg. Vi kommer til å følge opp videre når OL er over, sier toppidrettssjefen.

Martin Johnsrud Sundby fikk også spørsmålet fyllehistorien under onsdagens langrennspressekonferanse.

– Det er trist for vedkommende. Selvfølgelig skal ikke noe slikt skje i et OL. Jeg regner med at han eller hun skal slippe en oppstrammer herfra.

– Påvirker en slik sak dere i troppen på noe som helst vis?

– Nei.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]