Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Samtlige av de elleve rumenerne i 20-årene som ble pågrepet for tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold, blir framstilt for varetektsfengsling.

Politiet har foreløpig ikke fullstendig oversikt over hvilken rolle hver av de elleve har spilt i tyveriene.

– Det er en del av etterforskningen nå, og den pågår med full styrke. Rolleavklaringen er en viktig del av etterforskningen, sier påtaleansvarlig Lene Skeistrand i Sørøst politidistrikt til NTB.

Samtlige er siktet for grovt tyveri eller medvirkning til dette. De sju som ble pågrepet i Oslo, blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, mens de fire som ble pågrepet i nærheten av Hamar blir framstilt tidligst torsdag.

Alle er i 20-årene, og den mistenkte tyvebanden består av både menn og kvinner. Politiet har per nå ikke planlagt flere pågripelser.

Det er uklart hvor store verdier de har fått med seg etter tyveriene, men politiet sier det er snakk om flere tilfeller i de ulike fylkene. Ved samtlige tilfeller har tyveriene vært rettet mot eldre der de bor, hvor tyvene har kommet seg inn enten via å utgi seg for å være hjemmetjeneste eller på andre måter.

Et av de eldste ofrene skal ha vært 100 år gammel.

–Det er integritetskrenkelsen, det å ta seg inn hjemme hos eldre og ta gjenstander fra dem, som er alvoret i saken her, sier Skeistrand.

Rumenerne ble pågrepet lørdag som et resultat av tips fra publikum, og etterforskes gjennom et omfattende samarbeid mellom politidistriktene Agder, Innlandet, Oslo, Øst og Sørøst.

–Dette samarbeidet har fungert svært godt, sier Skeistrand.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]