Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) er skeptisk til å innføre yrkesforbud for overgrepsdømte i videregående skole, men vil likevel gjennomgå regelverket.

Etter at SV stilte spørsmål om saken i Stortinget i fjor, varslet daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) at han ville vurdere en innstramming av regelverket for politiattester, skriver fagbladet Utdanningsnytt.

I dag har ikke overgrepsdømte lov til å jobbe i skole og barnehage, men de kan få jobb i videregående skole. Det er opp til skoleeieren om en person med en overgrepsdom i politiattesten kan ansettes.

Dette har fått flere partier til å kreve en lovendring. Både Ap, Frp, SV og KrF har tidligere gått ut og støttet et yrkesforbud for overgrepsdømte i videregående skole.

Sanner skriver i sitt svar til SV at han vil ta initiativ til en gjennomgang av regelverket etter at partiet igjen har stilt spørsmål om saken, men innrømmer samtidig at han er skeptisk til et totalt yrkesforbud ettersom det strider mot det grunnleggende prinsippet om at straffedømte skal få en ny sjanse i arbeidslivet etter soning.

Han mener også det er forskjell på elever i grunnskolen og videregående skole.

– Den nevnte forskjellen i regelverket mellom grunnskole og videregående opplæring kan forklares med at elever i videregående opplæring er eldre og ikke på langt nær like sårbare som barn i grunnskolen, heter det i Sanners svar.

Ifølge Kunnskapsdepartementet tas det sikte på å starte gjennomgangen i løpet av våren eller sommeren.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]