Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Jeg er stort sett enig med Resett og synes nettavisen fortjener ros for å ta tak i spørsmål de etablerte mediene kvier seg for å behandle. Når Resett kontakter rektoren ved en skole og spør om hennes kommentar til opptredenen til en av lærerne på et folkemøte, vil jeg imidlertid kraftig protestere mot dette.

Læreren som gikk til angrep på Sylvi Listhaug på folkemøtet på Holmlia, gjorde ikke noe
ulovlig eller utilbørlig. Han gikk ikke fysisk til angrep på statsråden eller truet henne. Han
gikk som privatperson hardt til angrep på en politiker på et offentlig møte. Dette må være
enhver borgers soleklare rett i et demokrati. Læreren henviste til sitt arbeid ved en navngitt skole. Hva så? Skal dette være forbudt, betyr det at offentlig ansatte ikke vil kunne delta i samfunnsdebatten og henvise til sine yrkeserfaringer, slik at for eksempel en lærer i et leserinnlegg ikke skal kunne omtale negative konsekvenser av dagens massive ikke-vestlige innvandring slik vedkommende selv opplever det i klasserommet. Er denne type munnkurv ønskelig?

Det er ingenting vår angivelig liberale elite ønsker mer enn å skape en fryktkultur der
borgerne ikke tør å ytre seg om innvandring og andre spørsmål fordi de frykter å bli uthengt og kanskje også å miste jobben. Jevnfør skjebnen til den islamkritiske læreren Max Hermansen.

annonse

At Resett bidrar til å skape et klima der det er legitimt å ”ta” mennesker – og å presse dem ut av sine stillinger – på grunn av deres meninger synes jeg er skuffende. En opposisjonell nettavis som Resett som selv står for omstridte meninger, burde være den første til å forstå faren ved å piske opp et klima der lærere og andre yrkesgrupper ikke tør å ytre seg offentlig om kontroversielle spørsmål. At mennesker med meninger du selv betrakter som avskyelige, absurde eller dumme har full frihet til å ytre seg er prisen for ytringsfrihet. Jeg synes det er en liten pris, og jeg betaler den gjerne.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse