Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 246
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg er stort sett enig med Resett og synes nettavisen fortjener ros for å ta tak i spørsmål de etablerte mediene kvier seg for å behandle. Når Resett kontakter rektoren ved en skole og spør om hennes kommentar til opptredenen til en av lærerne på et folkemøte, vil jeg imidlertid kraftig protestere mot dette.

Læreren som gikk til angrep på Sylvi Listhaug på folkemøtet på Holmlia, gjorde ikke noe
ulovlig eller utilbørlig. Han gikk ikke fysisk til angrep på statsråden eller truet henne. Han
gikk som privatperson hardt til angrep på en politiker på et offentlig møte. Dette må være
enhver borgers soleklare rett i et demokrati. Læreren henviste til sitt arbeid ved en navngitt skole. Hva så? Skal dette være forbudt, betyr det at offentlig ansatte ikke vil kunne delta i samfunnsdebatten og henvise til sine yrkeserfaringer, slik at for eksempel en lærer i et leserinnlegg ikke skal kunne omtale negative konsekvenser av dagens massive ikke-vestlige innvandring slik vedkommende selv opplever det i klasserommet. Er denne type munnkurv ønskelig?

Det er ingenting vår angivelig liberale elite ønsker mer enn å skape en fryktkultur der
borgerne ikke tør å ytre seg om innvandring og andre spørsmål fordi de frykter å bli uthengt og kanskje også å miste jobben. Jevnfør skjebnen til den islamkritiske læreren Max Hermansen.

At Resett bidrar til å skape et klima der det er legitimt å ”ta” mennesker – og å presse dem ut av sine stillinger – på grunn av deres meninger synes jeg er skuffende. En opposisjonell nettavis som Resett som selv står for omstridte meninger, burde være den første til å forstå faren ved å piske opp et klima der lærere og andre yrkesgrupper ikke tør å ytre seg offentlig om kontroversielle spørsmål. At mennesker med meninger du selv betrakter som avskyelige, absurde eller dumme har full frihet til å ytre seg er prisen for ytringsfrihet. Jeg synes det er en liten pris, og jeg betaler den gjerne.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 246
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]