JELØY 20180114. Partilederne Erna Solberg (H) (midten), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 • 143
 •  
 •  
 •  
 •  

1 245 milliarder i 2016, 1 300 milliarder 2017 og 1 325 milliarder i 2018. Selv med en blågrønn regjering fortsetter statsbudsjettet å øke. Noe av økningen kan nok tillegges inflasjon, men med et statsbudsjett på 1 325 milliarder norske kroner, nekter vi i Fremskrittspartiets Ungdom å tro at det ikke finnes poster som kunne gitt oss ett lavere budsjett enn fjorårets.

Dette så vi i de første utkastene av statsbudsjettet, der det lå kutt i poster som strengt tatt ikke er nødvendige. Den offentlige støtten til eksempelvis folkehøyskolers kortkurs, frivillige organisasjoner og pressestøtte er eksempler på budsjettposter som kan med godt grunnlag, kuttes betraktelig.

Den blågrønne regjeringen skal ha ros for å i 2018 gjøre et forsøk på å kutte i det statlige overforbruket, også der det er høyst upopulært som eksempelvis tilskuddet til frivillige organisasjoner. Det er ingen som betviler at disse organisasjonene gjør noe bra for mange mennesker, men er det virkelig en statlig oppgave å finansiere frivillige organisasjoner?

Venstresiden kommer til å peke på at det bare er å droppe skattelettene, så vil vi ha råd til å subsidiere alle disse organisasjonene. Det er ikke poenget – skattelettene i seg selv er viktige for å begrense handlingsrommet. Skatteletter tvinger frem effektivisering og beinhard prioritering, og jeg mener at det alltid bør være et mål i seg selv å skattlegge sine innbyggere minst mulig.

Så selv om det ser aldri så bra ut i media at andre partier får kjempet igjennom fornyet tilskudd så vil dette være å utsette det uunngåelige. Budsjettene må ned og det finnes to veier å gå – beinhard prioritering eller økte skatter. Vi vet allerede hva venstresiden velger.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 143
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]