Elever evakueres etter massakren på skolen i Florida. Nå etterforsker politiet hva som var motivet. Foto: Mike Stocker/South Florida Sun-Sentinel / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

19 år gamle Nikolas Cruz drepte 17 personer på sin tidligere skole i Parkland i Florida. Elever og lærere ved skolen sier han var våpengal, og hadde få venner.

– Han var våpengal. Han var på en måte en utstøtt person, som ikke hadde mange venner, sier en elev ved Marjory Stoneman Douglas High School til Reuters.

Onsdag kveld ble 17 personer drept da hennes tidligere medelev Cruz, bevæpnet med et AR-15-gevær, røykgranater, flere magasiner og en gassmaske, fyrte løs mot elever og lærere.

En lærer ved skolen sier 19-åringen hadde blitt identifisert som en potensiell trussel mot sine medelever før han ble utvist.

–Vi hadde et problem i fjor da han truet andre elever, sier læreren, som legger til at ledelsen hadde sendt et brev til alle lærerne for å advare om Cruz.

Blant annet skulle han bli nektet adgang til skolen dersom han bar ryggsekk.

Cruz var stille og tilbakeholden, men byttet nærmest personlighet når han ble sint, sier en elev til Reuters. Han snakket mye om kniver og skytevåpen, men ingen tok ham på alvor, sier hun. En annen elev sier til en lokal TV-kanal at det var allment kjent at 19-åringen hadde våpen hjemme.

Foreløpig er lite kjent om 19-åringens motiv, utover det faktum at han hadde blitt utvist fra skolen som hadde rundt 3.000 elever. Årsaken til utvisningen er ikke bekreftet, men den 17-årige eleven Victoria Olvera sier bakgrunnen var at han hadde havnet i et slagsmål med sin ekskjærestes nye kjæreste.

Hun sier videre at Cruz hadde vært voldelig mot ekskjæresten sin.

–Jeg tror at alle har hatt i tankene at dersom noen kunne finne på å gjøre noe som dette, var det han, sier hun.

NTB-AP-TT
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]