Ragnhild Mowinckel kjørte inn til sølv i storslalåmrennet i Pyeongchang. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix.
annonse

Ragnhild Mowinckel tok Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden 1936 da hun kjørte ned til sølv i storslalåmrennet i Pyeongchang.

Amerikanske Mikaela Shiffrin knep gullet, 0,39 foran den norske jenta, mens Federica Brignone tok bronse 0,46 sekunder bak den amerikanske vinneren.

Med sølvmedaljen tok Mowinckel den første norske OL-medalje i alpint for kvinner siden Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjonen i 1936 (Garmisch-Partenkirchen).

annonse

– Herregud, det går ikke an å beskrive. Det er uvirkelig. Det er så sykt, jeg har ikke ord. Jeg er bare dritglad, sa en lykkelig og forfjamset medaljevinner til Eurosport.

Molde-jenta la grunnlaget for sølvet i første omgang. Da kjørte hun ned til fjerde beste tid, 55 hundredeler bak italienske Manuela Moelgg som ledet. Deretter leverte hun en annenomgang det luktet svidd av og kjørte inn til OL-sølv.

Etter den første omgangen lovet hun å ha gassen i bånn i finaleomgangen.

– Det er helt sykt. Jeg tenkte at det bare fikk briste eller bære. Går det ut så går det ut, men da har jeg i alle fall forsøkt, sa Mowinckel.

Men ut gikk det ikke. Derimot holdt det helt inn til sølv.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]