Mowinckel med OL-sølv i storslalåm

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til sølv i storslalåmrennet i Pyeongchang. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix.

Ragnhild Mowinckel tok Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden 1936 da hun kjørte ned til sølv i storslalåmrennet i Pyeongchang.

Amerikanske Mikaela Shiffrin knep gullet, 0,39 foran den norske jenta, mens Federica Brignone tok bronse 0,46 sekunder bak den amerikanske vinneren.

Med sølvmedaljen tok Mowinckel den første norske OL-medalje i alpint for kvinner siden Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjonen i 1936 (Garmisch-Partenkirchen).

– Herregud, det går ikke an å beskrive. Det er uvirkelig. Det er så sykt, jeg har ikke ord. Jeg er bare dritglad, sa en lykkelig og forfjamset medaljevinner til Eurosport.

Molde-jenta la grunnlaget for sølvet i første omgang. Da kjørte hun ned til fjerde beste tid, 55 hundredeler bak italienske Manuela Moelgg som ledet. Deretter leverte hun en annenomgang det luktet svidd av og kjørte inn til OL-sølv.

Etter den første omgangen lovet hun å ha gassen i bånn i finaleomgangen.

– Det er helt sykt. Jeg tenkte at det bare fikk briste eller bære. Går det ut så går det ut, men da har jeg i alle fall forsøkt, sa Mowinckel.

Men ut gikk det ikke. Derimot holdt det helt inn til sølv.

ANNONSE:

(©NTB)

ole.henrik.tveten@ntb.no


Publisert: feb 15, 2018 @ 8:20 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.