Illustrasosfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Oslo Børs hadde en solid torsdag etter en svak onsdag. Hovedindeksen gikk opp 0,9 prosent og sluttet på 801,65 poeng.

Omsetningen endte på nesten 6,3 milliarder kroner, noe som tyder på en travel dag.

Norwegian fikk et enda dårligere resultat enn analytikerne fryktet, og milliardunderskuddet fikk selskapet til å stupe på børsen. Da børsen stengte, hadde verdien på selskapet falt 4,4 prosent siden onsdag.

Norwegians underskudd før skatt ble på 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017, mot et overskudd på 299 millioner kroner i samme kvartal i 2016. Analytikerne hadde ventet rundt halvparten så stort underskudd.

Vinnerne torsdag ble DNO som økte 7,5 prosent og Marine Harvest som steg med 3,6 prosent.

Bildet var blandet på de toneangivende børsene i Europa. DAX 30 i Frankfurt falt 0,2 prosent, FTSE 100 London økte med 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris endte opp 0,9 prosent etter en solid oppgang på hele 1,4 prosent dagen før.

Prisen på nordsjøolje økte jevnt og trutt gjennom dagen. Ved 17-tiden var den oppe i 63,5 dollar fatet, en oppgang på rundt 30 cent siden midnatt. Prisen på amerikansk lettolje var igjen over 60 dollar fatet. Torsdag ettermiddag kostet et fat 60,1 dollar.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]