Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh etter onsdagens pressemøte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Det er ikke sikkert at han får, men Martin Johnsrud Sundby (33) går mer enn gjerne lagsprinten i OL sammen med supermann Johannes Høsflot Klæbo.

annonse

Lagsprinten går ikke før onsdag i avslutningsuka av mesterskapet.

Enten blir det Finn Hågen Krogh eller Martin Johnsrud Sundby som får gå sammen med Klæbo, 21-åringen som ble OL-mester i sprint tirsdag.

Krogh er normalt den beste skøytesprinteren av de to, men løypa passer til kapasitetsløpere, og det er Sundby som har vist best form av de to så langt i sesongen.

– Jeg har aldri sagt at jeg er rett mann, men jeg har sagt at jeg har innmari lyst til å gå den distansen. Jeg synes at det er en kul øvelse, og jeg føler at jeg har behersket den øvelsen ganske bra de gangene jeg har gått den, sa Sundby under onsdagens pressekonferanse.

annonse
annonse
Lagspiller

Sundby har markert standpunkt. Samtidig er han klar over at det ikke bare er å snakke seg elegant inn på laget.

– Jeg er veldig ydmyk på at jeg om ting er som normalt ikke står først i køen for å bli co-pilot til Johannes. Finn er i god form det beste alternativet, men jeg tror at jeg begynner å nærme meg en form som gjør at jeg kan være et veldig godt alternativ selv. Det er ikke opp til meg å ta ut det laget. Jeg har bare sagt at jeg har veldig lyst til å gå den distansen, sa Sundby.

Må bevise

Krogh må levere på fredagens individuelle 15 kilometer for å komme i betraktning.

– Jeg må vise at jeg ikke er helt elendig. Det blir tøft å kvalifisere seg på stafett, og forhåpningene er nok større på lagsprint. Vi har flere kort å spille på, og jeg må vise at jeg er i brukbar form.

Finnmarkingen mener at han ikke er blant favorittene i det rennet som venter nest, 15-kilometeren.

– Jeg er en outsider, og det er en fin posisjon å være i, sa 27-åringen.

NTB-Egil Sæther
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.