Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh etter onsdagens pressemøte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er ikke sikkert at han får, men Martin Johnsrud Sundby (33) går mer enn gjerne lagsprinten i OL sammen med supermann Johannes Høsflot Klæbo.

Lagsprinten går ikke før onsdag i avslutningsuka av mesterskapet.

Enten blir det Finn Hågen Krogh eller Martin Johnsrud Sundby som får gå sammen med Klæbo, 21-åringen som ble OL-mester i sprint tirsdag.

Krogh er normalt den beste skøytesprinteren av de to, men løypa passer til kapasitetsløpere, og det er Sundby som har vist best form av de to så langt i sesongen.

– Jeg har aldri sagt at jeg er rett mann, men jeg har sagt at jeg har innmari lyst til å gå den distansen. Jeg synes at det er en kul øvelse, og jeg føler at jeg har behersket den øvelsen ganske bra de gangene jeg har gått den, sa Sundby under onsdagens pressekonferanse.

Lagspiller

Sundby har markert standpunkt. Samtidig er han klar over at det ikke bare er å snakke seg elegant inn på laget.

– Jeg er veldig ydmyk på at jeg om ting er som normalt ikke står først i køen for å bli co-pilot til Johannes. Finn er i god form det beste alternativet, men jeg tror at jeg begynner å nærme meg en form som gjør at jeg kan være et veldig godt alternativ selv. Det er ikke opp til meg å ta ut det laget. Jeg har bare sagt at jeg har veldig lyst til å gå den distansen, sa Sundby.

Må bevise

Krogh må levere på fredagens individuelle 15 kilometer for å komme i betraktning.

– Jeg må vise at jeg ikke er helt elendig. Det blir tøft å kvalifisere seg på stafett, og forhåpningene er nok større på lagsprint. Vi har flere kort å spille på, og jeg må vise at jeg er i brukbar form.

Finnmarkingen mener at han ikke er blant favorittene i det rennet som venter nest, 15-kilometeren.

– Jeg er en outsider, og det er en fin posisjon å være i, sa 27-åringen.

NTB-Egil Sæther
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]