Frps Helge André Njåstad mener utbryterne i Råde ønsket å skade partiet da de ga bort lokallagets penger. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

På samme møte som styret i Råde Frp meldte seg ut av partiet, ga de bort 50.000 kroner fra partikassen til veldedige formål.

annonse

Søndag meldte styret og Frps medlemmer i kommunestyret overgang til Høyre i protest mot Frps håndtering av den siste tidens varsler om seksuell trakassering. På det samme møtet vedtok de å gi bort partiets penger, skriver Dagbladet.

Nå er lokallagets kasse tom, opplyser Helge André Njåstad, som leder partiets organisasjonsutvalg. Han er skuffet over det Råde-politikerne har gjort.

– Det fremstår som svært rart å dele ut 50.000 på samme møte som man melder seg ut. Jeg tror alle ser at dette handler om å skade partiet ved å tømme kassen, skriver Njåstad i en SMS til avisen.

– Det er bare de som er i styret og kommunestyregruppen som har meldt seg ut, så det er jo fortsatt medlemmer igjen i partiet. Dette er penger som ellers ville gått til reetablering av Råde Frp, sier han.

annonse
annonse

Fredrikke Stensrud er varaordfører i Råde og en av dem som meldte seg ut. Hun vil ikke kommentere pengesaken eller svare på Njåstads utsagn.

– Vi har ingen kommentarer til organiseringen av Frp. Vi har meldt oss ut, men vi ønsker ikke å skade partiet, sier hun.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.